Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Cigánypecsenye


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kg tarja
30 dkg füstölt szalonna
8 gerezd fokhagyma
legalább fél kg vöröshagyma
só ,bors
pirospaprika

Elkészítés:


A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb.
Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket.
A szalonnákat beleteszem egy tányérba és a mikróban kb. 2-3 perc alatt kisütöm a zsírját. (Így nem fog füstölni sütés közben)

A szalonnazsírt beleteszem egy lábasba és félig megsütöm benne a karikára vágott hagymát.

Amikor kész, beleöntöm az egészet egy tepsibe és egyenletesen elrendezem.
A húst felszeletelem, kiklopfolom.
A fokhagymát összepréselem és egy csészében kevés olajjal összekeverem.
Ezzel a fokhagymás olajjal bekenem a húsokat, majd megsózom és megborsozom őket.
A hús szeleteket lisztbe forgatom, és forró olajban félig megsütöm.
(A liszt nem fogja engedni, hogy később a hús a sütőben nagyon kiszáradjon.)
Ezt követően a szeleteket a hagymára pakolom. Ráteszem a korábban kisütött szalonnacsíkokat, és sütőben 180fokon kb. 20 perc alatt készre sütöm.
Majd a tetejét megszórom pirospaprikával.
Sült burgonyával tálalom.

Cigánypecsenye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Lassan sült császárhús fűszeres krumplival
Lassan sült császárhús fűszeres krumplival

A sót keverjük alaposan össze a fűszerekkel. A fokhagyma gerezdeket vékonyan szeleteljük fel. Vegyünk egy 1,5-2 kg körüli bőrös császárhúst, majd éles késsel irdaljuk be rombusz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplis koronák! Hús és krumpli fenséges kombináció
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Krumplis koronák! Hús és krumpli fenséges kombináció

A burgonyát meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. Egy serpenyőben megpirítjuk a hagymát egy olívaolaj csepegtetésében, majd hozzáadjuk az őrölt marhahúst sóval és borssal. Addig főz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húspástétom
Húspástétom

Az apróra vágott hagymát megdinsztelem egy pici vajon, a tálban várakozó húshoz adom. Beleteszem az összes többi hozzávalót is és jól elkeverem. Az őzgerincformát egy sütőpapíro...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Mustáros flekken
Mustáros flekken

Akkor jó ha legalább egy napot pácolódott a hús, olyankor jönnek ki igazán az ízek. A húst vékony szeletekre vágom és jól kiklopfolom. Mindkét oldalát sózom, borsozom és mustá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk