1 kg tarja
30 dkg füstölt szalonna
8 gerezd fokhagyma
legalább fél kg vöröshagyma
só ,bors
pirospaprika
A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb.
Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket.
A szalonnákat beleteszem egy tányérba és a mikróban kb. 2-3 perc alatt kisütöm a zsírját. (Így nem fog füstölni sütés közben)
A szalonnazsírt beleteszem egy lábasba és félig megsütöm benne a karikára vágott hagymát.
Amikor kész, beleöntöm az egészet egy tepsibe és egyenletesen elrendezem.
A húst felszeletelem, kiklopfolom.
A fokhagymát összepréselem és egy csészében kevés olajjal összekeverem.
Ezzel a fokhagymás olajjal bekenem a húsokat, majd megsózom és megborsozom őket.
A hús szeleteket lisztbe forgatom, és forró olajban félig megsütöm.
(A liszt nem fogja engedni, hogy később a hús a sütőben nagyon kiszáradjon.)
Ezt követően a szeleteket a hagymára pakolom. Ráteszem a korábban kisütött szalonnacsíkokat, és sütőben 180fokon kb. 20 perc alatt készre sütöm.
Majd a tetejét megszórom pirospaprikával.
Sült burgonyával tálalom.
A húst összekeverem a rizzsel és a tojással, sózom és borsozom. 9-10 részre osztom a húst és gombócokat formálok belőle, hőálló edénybe teszem őket. A paradicsomlevet ízesítem a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Tedd a darált húshoz a két tojást, a przlit és a fűszereket. Keverd össze masszává. 2. Bélelj ki alufóliával egy tepsit. Tedd bele a darált húst úgy, hogy mindenhol egyenle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA körmöket megtisztítom, és hideg vízben egy kicsit kiáztatom a húsokat. Nagy fazékba teszem a húsokat, felöntöm vízzel és felfőzöm közepes tűzön. Amikor felforrt, ha van habja,. l...
Elkészítési idő: 8 óra Nehézség: NehézA kenyeret áztassuk be a tejbe, majd nyomkodjuk ki. A darált húst fűszerezzük, adjuk hozzá a kinyomkodott kenyérdarabokat, a zúzott fokhagymát és a tojásokat. A tepsit béleljük ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű