1 kg tarja
30 dkg füstölt szalonna
8 gerezd fokhagyma
legalább fél kg vöröshagyma
só ,bors
pirospaprika
A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb.
Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket.
A szalonnákat beleteszem egy tányérba és a mikróban kb. 2-3 perc alatt kisütöm a zsírját. (Így nem fog füstölni sütés közben)
A szalonnazsírt beleteszem egy lábasba és félig megsütöm benne a karikára vágott hagymát.
Amikor kész, beleöntöm az egészet egy tepsibe és egyenletesen elrendezem.
A húst felszeletelem, kiklopfolom.
A fokhagymát összepréselem és egy csészében kevés olajjal összekeverem.
Ezzel a fokhagymás olajjal bekenem a húsokat, majd megsózom és megborsozom őket.
A hús szeleteket lisztbe forgatom, és forró olajban félig megsütöm.
(A liszt nem fogja engedni, hogy később a hús a sütőben nagyon kiszáradjon.)
Ezt követően a szeleteket a hagymára pakolom. Ráteszem a korábban kisütött szalonnacsíkokat, és sütőben 180fokon kb. 20 perc alatt készre sütöm.
Majd a tetejét megszórom pirospaprikával.
Sült burgonyával tálalom.
ziasztok! Valaki darálthúshoz kért őtleteket.Ott leírtam ezt,mint javaslat.Aztán kedvet kaptam hozzá és ez lett a vacsora.bekevert fasírthúst alufóliára terítem kb 1 cm vastagságba...
Elkészítési idő:1.Zsíron megpirítjuk a felkockázott hagymát, fokhagymát a borssal és köménnyel. 2. Rádobjuk a darabolt csülköt, és megpirítjuk. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, ös...
Elkészítési idő: több, mint 2 órA hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd kisebb vagy nagyobb gombócokat formálunk és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajba tesszük a fasírtgolyókat és kisütjük.
Elkészítési idő: 25 perc