Családireceptkönyv.hu

Cigánypecsenye


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kg tarja
30 dkg füstölt szalonna
8 gerezd fokhagyma
legalább fél kg vöröshagyma
só ,bors
pirospaprika

Elkészítés:


A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb.
Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket.
A szalonnákat beleteszem egy tányérba és a mikróban kb. 2-3 perc alatt kisütöm a zsírját. (Így nem fog füstölni sütés közben)

A szalonnazsírt beleteszem egy lábasba és félig megsütöm benne a karikára vágott hagymát.

Amikor kész, beleöntöm az egészet egy tepsibe és egyenletesen elrendezem.
A húst felszeletelem, kiklopfolom.
A fokhagymát összepréselem és egy csészében kevés olajjal összekeverem.
Ezzel a fokhagymás olajjal bekenem a húsokat, majd megsózom és megborsozom őket.
A hús szeleteket lisztbe forgatom, és forró olajban félig megsütöm.
(A liszt nem fogja engedni, hogy később a hús a sütőben nagyon kiszáradjon.)
Ezt követően a szeleteket a hagymára pakolom. Ráteszem a korábban kisütött szalonnacsíkokat, és sütőben 180fokon kb. 20 perc alatt készre sütöm.
Majd a tetejét megszórom pirospaprikával.
Sült burgonyával tálalom.

Cigánypecsenye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Oldalas - Gödöllői rakott oldalas - OK
Oldalas - Gödöllői rakott oldalas - OK

1. A megmosott, 8 darabra vágott, megsózott oldalast az olajon süssük pirosra a fokhagymával, majd egy kevés vízzel pároljuk puhára. 2. A megtisztított, felszeletelt burgonyát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
SERTÉS OLDALAS KRUMPLIPÜRÉVEL
SERTÉS OLDALAS KRUMPLIPÜRÉVEL

Az oldalast a csontok mellett felszeleteltem A fuszerekkel,soval,borssal,aprora zuzott fokhagymaval jol bedorzsoltem,es hagytam allni kb. fel orat Egy serpenyobn olajat ontottem,...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar Cigánypecsenye
Cigánypecsenye

A fokhagymát és az újhagymát pépesítjük, kisebb tálkába tesszük, és hozzáadjuk a többi fűszert (olaj, mustár, chili, pirospaprika, őrölt bors, só), az egészet jól kikeverjük. A hú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Borsós sertésragu, sütőben sütve
Borsós sertésragu, sütőben sütve

A húst felkockázzuk,megmossuk. Egy tepsibe szórjuk a felkockázott szalonnát, rá a szeletelt hagymát, majd a húst. Kevés vízben kikeverjük a fűszereket és a gulyáskrémet, majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk