A kakaós lapokhoz
200 g darált háztartási keksz
100 g vaj
100 g porcukor
20 g kakaópor
2 evőkanál rum
80 ml tej
A töltelékhez
250 g gesztenyepüré
50 g porcukor
50 g darált háztartási keksz
50 g vaj
1 evőkanál rum
A tetejére
50 g étcsokoládé
1 teáskanál olaj
A töltelék hozzávalóit kikeverjük.
A kakaós lap hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük és mindkettőből egy-egy kb. fél cm-es téglalapot nyújtunk. A nyújtást sütőpapíron célszerű végezni, ez később megkönnyíti a feltekerést.
Megkenjük őket a gesztenyés krémmel és bejgliszerűen felcsavarjuk.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és bevonjuk vele a tekercseket.
Ha a csokoládé megszilárdult, azonnal szeletelhető és fogyasztható.
40 dkg sima lisztbe 2 cs. sütőport, pici sót keverni. Egy bögrébe 10 dkg vajat teszek, mikróban folyósitom, beleütök 2 egész tojást, 1 evőkanál kristálycukrot, és 6 dl tejet. Botmi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű(A fenti hozzávalók a közepestől kicsit nagyobb méretű tepsihez elegendő mennyiségek.) Először az omlós tésztát készítjük el. A szobahőmérsékletű vajat a liszttel, a cukorral, a v...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEztán egész vékonyra nyújtva, pogi kiszúróval kell kiszaggatni (a leeső részeket össze kell gyúrni, pici pihentetés után ki lehet nyújtani), lekvárral, dióval, mákkal tölteni. Kifl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez a pudingporból ugyanúgy pudingot főzünk csak nem tejjel, hanem a narancsos üdítővel. Fontos, hogy a fantás krém jól be legyen sűrítve, mert különben folyós lesz. Össz...
Elkészítési idő: 50perc Nehézség: Könnyű