150 g vaj (kókuszzsír és margarin fele fele arányban)
120-150 g nádcukor darálva (100 g eritrit, 50 g nádcukor)
vanília kivonat vagy más vanília
1 tojás
200 g zabkorpa
150 g teljes kiőrlésű liszt
1/2 teáskanál sütőpor
2 csip.só
1/2 teáskanál fahéj vagy/és más ízesítő
150 g aszalvány (áfonya, sárgabarack, mazsola, szilva)
A szárazakat összekeverem kivéve a cukrot. A vajat habosítom cukorral, hozzákeverem a tojást, vanília kivonatot. Szárazat nedvessel vegyítem, hűtőbe teszem egy órára.
Sütőt 180 fokra melegítem, sütőpapírral bélelem a sütőlapokat. A masszából golyókat formázva, ellapogatva lehet kekszformákat készíteni, de én jobb szeretem kinyújtani sütőpapír között és formával kiszúrni, ez kicsit több türelmet igényel. 15 perc alatt megsül.
Nekem eddig ez a keksz hasonlít legjobban a boltban kapható zabkekszhez, csak jobb, mert egészségesebb! ;) Lehet variálni: kókusszal, csokival, magvakkal stb.
Mindent összegyúrunk, majd kis golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, majd villával lenyomjuk kissé. Ezzel mintegy mintázzuk is a felületüket. De...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát beáztatjuk kevés vízbe, majd botmixerrel pürésítjük. Az almát a héjával együtt lereszeljük. Hozzáadjuk a nádcukrot, a mazsolát és a margarint (ha tejérzékeny vagy ellen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összegyúrjuk, majd kettéválasztjuk. A kettéválasztott tésztákból egy-egy kisebb darabot levágunk (ez lesz az alja), majd a nagyobb darabokat 2 db őzgerincformába nyújtju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra keverjük a cukorral , majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet, végül a többi hozzávalót is hozzákeverjük. Beleöntjük a tésztát egy sütőpapírral bélelt t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű