50 dkg túró,
2 tojás,
2 evőkanál tejföl,
12 evőkanál búzadara,
1 evőkanál cukor,
Egy csipet só.
A túrót egy tálban villával jól szétnyomkodom, majd a közepébe ütöm a tojások sárgáját, és hozzáadom a cukrot, a tejfölt, a sót, és jól elkeverem őket. A tojások fehérjét verjük habbá, majd óvatosan azt is keverjük a masszához. Ha még szeretnénk valami pluszt adni hozzá, adagoljunk egy kevés vaníliás cukrot, mazsolát és reszeljük bele egy él citrom héját.
Pihentessük letakarva egy fél órát, hogy a búzadara tudja magába szívni a nedvességet, és megdagadjon. Formázzunk a masszából kisebb gombócokat, és fövő vízbe dobjuk bele. Addig kell főzni, míg a gombócok feljönnek a víz tetejére. Majd kis olajon pirítsunk zsemlemorzsát, és forgassuk bele a gombócokat. Tálaláskor cukorral, tejföllel, vagy befőttel is kínálhatjuk.
1. A tésztát előző este összegyúrjuk, betesszük a hűtőbe. 2. Másnap vékonyra kinyújtjuk, kiszaggatjuk kör alakúra, szilvalekvárral megtöltjük, majd összetekerjük. 3. Forró sütőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához felforraljuk a vizet. Beletesszük a vajat és a sót, majd a lisztet. Összekeverjük, amíg el nem válik az edény falától. Lehúzzuk a tűzről. Egyenként elkeverjük mindkét...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA grízt, a lisztet, a cukrot, a felvert tojásokat, a kefirt és a sütőport összekeverjük, letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, vagy apróra vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a roládokat – tekercseket készítjük el. A hozzávalók előkészítése után a tojásokat a cukorral habosra verjük és hozzáadjuk a lisztet. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz