menu

Családireceptkönyv.hu

Kürtös kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: ( Kb. 18-20 db)

50 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 2,5 dl tej, 2 ek cukor, 1 tojás, 10 dkg margarin, csipet só, kenéshez tojás, fahéjas cukor v. cukros kakaó v. kókusz v. cukros dió, kb. 20 db WC papírguriga, alufólia

Elkészítés:


1. A langyos cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez, sóhoz és tojáshoz. Végül az olvasztott margarint is hozzáadjuk és jól összegyúrjuk. Hagyjuk megkelni.

2. Míg a tésztánk kel, bevonjuk a WC papírgurigánkat alufóliával.

3. Ha a tészta kész, kinyújtjuk és hosszú csíkokra vágjuk.

4. Az alufóliázott gurigákat bekenjük olajjal, hogy könnyen lecsússzon róla a tészta, ha megsült.

5. Rátekerjük a gurigákra a tésztát és alaposan szétnyomkodjuk, hogy összeragadjanak a tésztacsíkok.

6. Alaposan bekenjük tojással és belenyomkodjuk a fahéjas cukorba. (Nagyon bele kell nyomkodni, különben sütés után lepotyog róla a cukor.)

7. Előmelegített sütőben készre sütjük. Miután kivettük lehúzzuk a kalácsokat a gurigákról és máris tálalhatjuk.

Kürtös kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Nutellás kifli
Nutellás kifli

Megfuttatjuk az élesztőt a cukros, langyos tejben, majd a többi hozzávalóval bedagasztjuk (a nutella és kenéshez szükséges tojás nélkül). Meleg helyre tesszük és a duplájára kelesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
ťahaná štrúdľa
ťahaná štrúdľa

Na 1/3 dáme plnku, najprv mak, alebo orechy, potom postrúhané jablká, práškový cukor, mletu škoricu, hrozienka a nakoniec polejeme roztopeným maslom cca.125 g. Previsajuce konce...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Rózsakalács
Rózsakalács

1. A tésztát lehet kenyérsütőgépben is dagasztani: A szitált lisztben elkeverem a cukrot. A tojásokat, 2 dl langyos tejet, a puha vajat beleteszem a kenyérsütőgép üstjébe, erre ráö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
szeremlei borsos kalács
szeremlei borsos kalács

½ liter tejet langyosra melegítünk, beletesszük a 8 dkg cukrot, elkeverjük, felfuttatjuk benne az 5 dkg élesztőt. A lisztben elkeverjük a 4 dkg sót, majd hozzáadjuk a tejet. Laza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk