1 csomag mézes tortalap
25 dkg darált keksz
1 evőkanál barna cukor
1 evőkanál rumaroma
2 evőkanál holland kakaópor
6,5 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag főzős vanília puding
7 szem édesítő tabletta
10 dkg étcsoki
1 evőkanál étolaj
2 evőkanál kókuszreszelék
A mézes lapokból 3 darabra lesz szükségünk. Hogy igazán csinos házikót kapjak, két lapot 12 cm szélességűre szabtam. A házikó alapja maradt 18 cm-es. A két levágott csíkot úgy használtam fel, hogy a negyedik mézes lapot 3 részre vágtam, így 5 db 6 cm-es mézes lap csíkom lesz. Ezt pudinggal és lekvárral megtöltve jó kis sütit kaphatunk.
A darált kekszet 2,5 dl-nyi tejjel, a kakaóporral, a barna cukorral, és a rumaromával jól összekeverjük.
A vanília pudingot 4 dl tejben a vaníliás cukor hozzáadásával megfőzzük. Édeskével ízesítjük.
Egy tálra tesszük a téli házikó alapját képező mézes lapot. Kevés pudingot kenünk rá, kb, 0,5 cm vastagon. A kekszes masszát középen henger alakban rásimítjuk. A többi pudingot is háromszöget alakítva a tésztára kenjük. A másik két tésztalappal oldalról megtámasztjuk. Pont olyan lesz a formája, mint egy csinos háztető.
Hűtőbe tesszük dermedni, majd az étcsokit az olajjal gőz fölött megolvasztjuk, és a házikót bevonjuk vele. Kókuszreszelékkel megszórjuk, vagyis téliessé varázsoljuk. A kókuszos csoki jó kis máz lesz a tetején.
A mézes téli házikónkat egy éjszakát pihentessük, így a mézes lap remekül megpuhul, és az ízek is összeérnek.
Forró vízbe mártott késsel ujjnyi vastagságú szeletekre vágva kínáljuk.
A tejet meglangyosítjuk, megfelezzük, az egyik felébe morzsoljuk a friss élesztőt és 1 teáskanál cukorral elkeverjük, langyos helyen felfuttatjuk. Közben a szobahőmérsékletű liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlmás pite Hozzávalók a tésztához: 125 g cukor 125 g vaj 3 db tojás 1 dl tej 200 g liszt 1 cs. sütőpor 3 közepes alma 1,5 citromból nyert citromhéj 1,5 citromból nyert ci...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet langyosítsuk meg és keverjünk hozzá egy teáskanál cukrot, ezután morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet keverjük el a sóval, adjuk hozzá a kockára vág...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverd össze a cukorral, tojássárgájával, és a sóval egy lábosban. Keverd csomómentesre a tejjel, és tedd a tűzre. Közepes lángon főzd forrásig, folyamatos keverés m...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű