menu

Családireceptkönyv.hu

Ostyalapos kekszszalámi


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



2 ostyalap

A krémhez:

1 kg háztartási keksz
4 dl tej
50 dkg cukor
2 evőkanál kakaópor
20 dkg margarin
ízlés szerint rumaroma

Elkészítés:


A fele mennyiségű kekszet ledarálom, a másik felét eltördelem.

A tejet, cukrot, rumaromát felteszem főni, majd belekeverem a kakaóport. Félrehúzom a tűzről, hozzákeverem a margarint felolvadásig és utána a darált, majd a darabos kekszet belekeverem. Nedves konyharuhára teszem az ostyalapot, majd forrón rákenem a fele tölteléket az egyik, majd a másik ostyalapra.

2-3 percet várok vele, hogy az ostyalap puhuljon. Szorosan feltekerem mind a kettőt és folpackba tekerve, hagyom kihűlni, majd a hűtőbe teszem “összeérni”. 1-2 óra múlva 1 cm-es darabokra szeletelem. 5 dkg olvasztott csokoládéval lecsurgattam a rudakat.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gabi
Cseresznyés süti
Cseresznyés süti

Kimérjük a hozzávalókat. A tészta összetevőit én mindig a következő sorrendben dolgozom össze. A tojásokat és a cukrokat kézi habverővel egy tálban összekeverjük. Alaposa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Sportszelet
Sportszelet

A darált kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon. Ezt ráöntjük a kaka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Képviselőfánk
Képviselőfánk

Forrázott tészta készítése: Vizet az olajjal felforraljuk, és a lisztet lereszteljük. Majd kihülés után fokozatosan egyesével hozzáadjuk a tojásokat. A tésztát nyomózsákba helyez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Jégkrém erdei gyümölcsös joghurt
Jégkrém erdei gyümölcsös joghurt

A gyümölcsöt főzzük össze 8 dkg nyírfacukorral, majd hűtsük le. Szórjuk a joghurtba a maradék nyírfacukrot és a vaníliát, és alaposan keverjük el. A tejszínt verjük fel. Óvatosan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk