6 tojás
3,75 dl víz
15 dkg vaj
1 kk só
1 ek cukor
22,5 dkg liszt
jégcukor
Edénybe tesszük a vizet, vajat, sót, cukrot, és elkezdjük főzni.
Ha a vaj felolvadt, lehúzom a tűzről és egyszerre beleöntöm a lisztet és alaposan elkeverem hab verővel.
Amikor a tészta homogén és egy gumót alkot, visszateszem a tűzre és szárítom a tésztát, mikozben állandóan keverem.
Amikor elkészült ( elválik az edény oldalától) átteszem a robot üstjébe, elindítom a gépet és egyenként beleadagolom a tojásokat úgy, hogy mindig megvárom, hogy az éppen beleadott tojás teljesen
beledolgozódjon a tésztába. Nagyon sima képlékeny tésztát fogunk kapni. Nyomózsákot használunk, halmokat nyomunk egy sütőlappal bélelt sütőlapra. Ha nincs nyomózsák, két kávéskanál is megteszi.
Megszórjuk jégcukorral, amit kicsit kézzel beleegyengetünk a tésztába. 180°-ra előmelegített sütőben sütjük légkeveréssel, vagy hagyományos sütéssel 200°-on 15-20 perc között. Sütés alatt ne nyissuk ki a sütő ajtaját.
Hervé Palmieri receptje alapján.
Habosra keverjük a tojást és a cukrot, majd hozzáadjuk a puha margarint, a tejet, a citromhéjat, a lisztet, a sütőport és a sót. Egy közepes méretű tepsit (25 × 31 cm) kibélelünk s...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajt olvaszd fel és add hozzá az olajat. Egy magas falú tepsit kenj ki vajjal. A réteslap nagysága akkora legyen mint a tepsi. Ehhez az előre csomagolt réteslapot ketté kel...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA száraz alapanyagokat összekeverjük egy tálban. Egy másik tálban a nedves alapanyagokat keverjük össze, ezután beleöntjük a száraz hozzávalókat, ezt összekutyulod, aztán mar csak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tojások fehérjét kemény habbá verjük -a sárgákat + cukor összekeverjük fehéredésig ---a tojásfehérjéhez adjuk a sütőporos lisztet+kókuszreszelék+ cukros tojássárgáját -óvatosa...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: Könnyű