6 tojás
3,75 dl víz
15 dkg vaj
1 kk só
1 ek cukor
22,5 dkg liszt
jégcukor
Edénybe tesszük a vizet, vajat, sót, cukrot, és elkezdjük főzni.
Ha a vaj felolvadt, lehúzom a tűzről és egyszerre beleöntöm a lisztet és alaposan elkeverem hab verővel.
Amikor a tészta homogén és egy gumót alkot, visszateszem a tűzre és szárítom a tésztát, mikozben állandóan keverem.
Amikor elkészült ( elválik az edény oldalától) átteszem a robot üstjébe, elindítom a gépet és egyenként beleadagolom a tojásokat úgy, hogy mindig megvárom, hogy az éppen beleadott tojás teljesen
beledolgozódjon a tésztába. Nagyon sima képlékeny tésztát fogunk kapni. Nyomózsákot használunk, halmokat nyomunk egy sütőlappal bélelt sütőlapra. Ha nincs nyomózsák, két kávéskanál is megteszi.
Megszórjuk jégcukorral, amit kicsit kézzel beleegyengetünk a tésztába. 180°-ra előmelegített sütőben sütjük légkeveréssel, vagy hagyományos sütéssel 200°-on 15-20 perc között. Sütés alatt ne nyissuk ki a sütő ajtaját.
Hervé Palmieri receptje alapján.
A szoba hőmérsékletű tojássárgákat kezdjük el habosítani először alacsonyabb fokozaton majd állítsuk nagyobb fokozatra a robotgépet. Közben a cukrot és a vizet keverjük össze és h...
Elkészítési idő:Elkészítés menete: A tojásokat válaszd ketté, a csoki nagyobb részét pedig darabold egy edénybe, majd vízgőz fölött olvaszd meg. A tojások sárgáját keverd simára a cukor felével...
Elkészítési idő: 7 óraA kekszet összetörjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a szoba-hőmérsékletű vajat és a tejszínhabot, majd robotgéppel összedolgozzuk. A kakaót elkeverjük a tejjel és ezt...
Elkészítési idő: