6 tojás
3,75 dl víz
15 dkg vaj
1 kk só
1 ek cukor
22,5 dkg liszt
jégcukor
Edénybe tesszük a vizet, vajat, sót, cukrot, és elkezdjük főzni.
Ha a vaj felolvadt, lehúzom a tűzről és egyszerre beleöntöm a lisztet és alaposan elkeverem hab verővel.
Amikor a tészta homogén és egy gumót alkot, visszateszem a tűzre és szárítom a tésztát, mikozben állandóan keverem.
Amikor elkészült ( elválik az edény oldalától) átteszem a robot üstjébe, elindítom a gépet és egyenként beleadagolom a tojásokat úgy, hogy mindig megvárom, hogy az éppen beleadott tojás teljesen
beledolgozódjon a tésztába. Nagyon sima képlékeny tésztát fogunk kapni. Nyomózsákot használunk, halmokat nyomunk egy sütőlappal bélelt sütőlapra. Ha nincs nyomózsák, két kávéskanál is megteszi.
Megszórjuk jégcukorral, amit kicsit kézzel beleegyengetünk a tésztába. 180°-ra előmelegített sütőben sütjük légkeveréssel, vagy hagyományos sütéssel 200°-on 15-20 perc között. Sütés alatt ne nyissuk ki a sütő ajtaját.
Hervé Palmieri receptje alapján.
◾️A liszteket átszitáljuk. ◾️Hozzáadjuk a többi összetevőt és összegyúrjuk a tésztát. (Ha kakaósat is szeretnénk, felezzük el a tésztát és dolgozzuk bele az egyik cipóba a kakaópo...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA mogyorót szárazon megpirítjuk serpenyőben vagy sütőben, majd a héját ledörzsöljük. Hagyjuk kihűlni, majd apróra daráljuk. A csokit a vajjal gőz fölött összeolvasztjuk, majd hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítése: 1. A mandulát aprítógépben őröltem meg, majd a kakaóporral együtt, lágyabb, puha masszává gyúrtam össze. 2. Egy kerek jénai tálat folpakkal béleltem ki, és e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez ledarálom a mákot és diót, ha az üzletben nem darálták meg, majd hozzáadom a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot, a máktöltelékhez még a fahéjat is és összekever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű