A tésztához
10 dkg finomliszt
0.5 kávéskanál sütőpor
2 dkg cukrozatlan kakaópor
4 db tojás
12 dkg porcukor
1 csipet só
A krémhez
10 dkg étcsokoládé
3 dl habtejszín
A mázhoz
15 dkg étcsokoládé
6 dkg va
Előző este a krémhez felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a tejszínben. Megvárjuk, míg kihűl és hűtőbe tesszük.
A tojássárgákat habosra verjük a cukor kétharmadával.
A tojásfehérjéket keményre verjük, a végefelé hozzáadjuk a maradék cukrot.
A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral, belekeverjük a sütőport.
A cukros tojássárgákhoz forgatjuk óvatosan a tojáshabot, és vigyázva belekeverjük a lisztes egyveleget is.
A muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal béleljük, elosztjuk bennük a masszát és légkeverésen 175 fokra előmelegített sütőben kb. 16 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
A kihűl muffinok tetejét 1,5-2 cm vastagan levágjuk.
A hűtőhideg csokis tejszínt robotgéppel kemény habbá verjük. Habzsákból a lefejezett muffinokra nyomjuk a krémet.
A csokimázhoz vízgőz felett összeolvasztjuk a darabokra tört csokit és a vajat, kicsit hűlni hagyjuk, majd belemártogatjuk a "muffintetőket".
Nincs más hátra, mint a muffinok tetejét a helyükre tenni és megvárni, míg megszilárdul a csokimáz.
Tálalásig hűtőben tartjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tejfölt és a vaníliacukrot, és óvatosan összekeverjük. Ha a krém nem elég édes, még adhatunk hozzá vaníliacukrot. Egy tortaformát ház...
Elkészítési idő:1. A barnacukrot elkeverjük az étolajjal. 2. Folyamatos keverés mellett, vékony sugárban hozzáadjuk a tojásokat. 3. Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, reszelt narancshéjat, fah...
Elkészítési idő: 35 perc1. Tördeljük szét, majd olvasszuk meg a csokoládét egy edényben, gőz fölött. Mikor már egyenletesen sima krémmé olvadt, levehetjük az edényt a tűzről. 2. Tegyük a vajat egy tálba,...
Elkészítési idő: