400 g réteslap,1 kg alma,kristálycukor,2 vanília cukor vagy bourbon vaníliás cukor, gríz, olaj.
Krém:
1 l tej,3 csomag vanília puding,4-5 ek cukor.
Elkészítés:
1. 1 l tejben megfőzöm a pudingot a cukorral,hagyom langyosra hűlni, többször megkeverem.
2.Az almákat lereszelem, megszórom vaníliás cukorral, majd ízlés szerint kristálycukorral.
3.Egy 32cmx23cm tepsit kikenek vajjal, majd a réteslapot lapjára szedem *nekem2x4 lapom volt.
4.Első lapot a tepsibe helyezem, lekenem olajjal és a harmadik lapig rétegezem ...lap, olaj, lap, olaj, majd a harmadik lapot megszórom grízzel, almával( kinyomkodott almával) és befedem a negyedik lappal.
5.A langyosra hűlt krémet elsimítom a lapon, majd befedem lappal.
6.Folytatom a rétegezést...olaj, gríz, alma, lap, olaj, lap...
7.Tetejét picit lekenem olajjal, majd 175 * sütőben pirosra sütöm( kb. 40-45 perc)Kihűlt kockákra szelem és vaníliás porcukorral meghintem. Nagyon finom!
A tejet meglangyosítom, elkeverek benne egy tk lisztet, egy tk cukrot, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. Amikor az élesztő felfutott, a többi hozzávalóval együtt, a kak...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük. A piskótához 6 tojásfehérjét a 6 ek cukorral kemény habbá verjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, s azokkal még néhány percig tovább verjük. Hozzáad...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes