Családireceptkönyv.hu

Sárgaborsó krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg sárgaborsó
15 dkg főtt füstölt hús
8 dl alaplé
1 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek liszt
3 ek olaj

Elkészítés:


Áztassuk be a sárgaborsót, majd egy órán keresztül hagyjuk, hadd duzzadjon. Ezután öblítsük le és az alaplével kezdjük el főzni. Később adjunk hozzá 3-4 dl vizet. Így főzzük körülbelül 40 percig. Közben a vöröshagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra. Forró olajon barnítsuk meg a lisztet, és tegyük rá a vöröshagymát, később pedig a fokhagymát. Ezt a hagymás keveréket adjuk hozzá a leveshez. Ha összeforrt, vegyük le a tűzről, turmixoljuk össze. Adjuk hozzá a tejszínt és egy rövid időre tegyük vissza főni. A legvégén kockázzuk a levesbe a füstölt húst.

Sárgaborsó krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldborsóleves Gazdagon
Zöldborsóleves Gazdagon

Olajon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a kicsontozott, lebőrözött, apróra vágott csirkedarabokat. --Átpirítjuk, meghintjük sóval, borssal. Kevés...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Krémes gombaleves
Krémes gombaleves

A gombákat tisztítsuk meg, a nagy részüket vágjuk szeletekre, 1-2 maréknyit tegyünk félre a tálaláshoz. A vajat olvasszuk fel, majd dobjuk rá a finomra vágott vöröshagymát és a zú...

Elkészítési idő: 20+35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tízperces pudingos meggyleves (Rupáner)
Tízperces pudingos meggyleves (Rupáner)

Egy kisebb lábosba beleöntjük a meggy befőttünket a levével együtt. Ha fagyasztott meggyel dolgozunk, akkor adjunk hozzá egy bögre vizet. Kezdjük el melegíteni, közben adjuk hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Paradicsom leves
Paradicsom leves

A zöldségeket felaprítjuk, majd egy nagy lábasba töltjük. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát, olívaolajat, babérlevelet, sót, borsot. ( Figyelem: nem kell a hagymát először megpirít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk