Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sárgaborsó krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg sárgaborsó
15 dkg főtt füstölt hús
8 dl alaplé
1 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek liszt
3 ek olaj

Elkészítés:


Áztassuk be a sárgaborsót, majd egy órán keresztül hagyjuk, hadd duzzadjon. Ezután öblítsük le és az alaplével kezdjük el főzni. Később adjunk hozzá 3-4 dl vizet. Így főzzük körülbelül 40 percig. Közben a vöröshagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra. Forró olajon barnítsuk meg a lisztet, és tegyük rá a vöröshagymát, később pedig a fokhagymát. Ezt a hagymás keveréket adjuk hozzá a leveshez. Ha összeforrt, vegyük le a tűzről, turmixoljuk össze. Adjuk hozzá a tejszínt és egy rövid időre tegyük vissza főni. A legvégén kockázzuk a levesbe a füstölt húst.

Sárgaborsó krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karfiolleves
Karfiolleves

A zöldségeket és a hagymát az olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a karfiolt. Ízesítjük fokhagymával, felöntjük vízzel. Puhára főzzük, végén grízgaluskát szaggatunk a levesbe. Ha...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Csorba leves
Csorba leves

A sonkát két darabra vágjuk, és körülbelül 3 liter hideg vízben főni tesszük. Amikor felforrt, a tetejét lehabozzuk. Amikor a sonka megpuhult, kivesszük a levéből, és kockákra vágj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos raguleves
Tárkonyos raguleves

1. A csirkemell filét apró kockákra vágjuk. 2. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. 3. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Sűrű, tejszínes sajtkrémleves
Sűrű, tejszínes sajtkrémleves

Pucold meg a vöröshagymát, és vágd fel apróra. Forrósítsd fel az olajat egy fazékban, dinszteld meg rajta a vöröshagymát, majd dobd rá az összezúzott fokhagymát, és süsd addig, amí...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk