Családireceptkönyv.hu

Sárgaborsó krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg sárgaborsó
15 dkg főtt füstölt hús
8 dl alaplé
1 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek liszt
3 ek olaj

Elkészítés:


Áztassuk be a sárgaborsót, majd egy órán keresztül hagyjuk, hadd duzzadjon. Ezután öblítsük le és az alaplével kezdjük el főzni. Később adjunk hozzá 3-4 dl vizet. Így főzzük körülbelül 40 percig. Közben a vöröshagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra. Forró olajon barnítsuk meg a lisztet, és tegyük rá a vöröshagymát, később pedig a fokhagymát. Ezt a hagymás keveréket adjuk hozzá a leveshez. Ha összeforrt, vegyük le a tűzről, turmixoljuk össze. Adjuk hozzá a tejszínt és egy rövid időre tegyük vissza főni. A legvégén kockázzuk a levesbe a füstölt húst.

Sárgaborsó krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Brokkolikrémleves
Brokkolikrémleves

Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt. Jól mossuk meg, hámozzuk meg és vágjuk kisebb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli sú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Marokkoi csicseriborso leves--Matyi Éva
Marokkoi csicseriborso leves--Matyi Éva

A hagymat finomra vagjuk, a repat felkockazzuk, a kaliforniai paprikat is nagyobb darabkakra vagjuk, A fokhagymat finomra vagjuk. A spenotleveleket ngyobb darabokra tepjuk , a m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Spárgaleves sajtos-magos masnival
Spárgaleves sajtos-magos masnival

A spárgát megtisztítjuk, megmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A spárgasípok „fejét” félretesszük. A spárgadarabokat a felforrósított vajon egy kicsit átforgatjuk, vigyázva, hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Raguleves tárkonyos galuskával
Raguleves tárkonyos galuskával

Hideg vízbe feltesszük főni a bárányhúst, amikor felforr a levesünk a habját leszedjük, sózzuk, borsozzuk, beletesszük az egész hagymát,szárított vargányát. --- Megpucoljuk a zöl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk