Családireceptkönyv.hu

Sült füstölt csülök


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (4 főre): 1 nagyobb füstölt (hátsó) csülök, 4 nagy fej vöröshagyma, 15-20 dkg húsos szalonna (bacont szoktam használni), kevés sertészsír, sör (locsolgatni), továbbá burgonya ízlés és étvágy szerint, olaj a sütéshez.

Elkészítés:


A jóféle füstölt csülköt egyszerűen megfőzöm: megmosom, szőrtelenítem, ha kell :)), majd annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzöm (a füstölt levet nem öntöm ki, hanem a fagyasztóba teszem, később remek lesz leveshez, főzelékhez). Miután megfőtt, kiveszem a vízből, lecsepegtetem és nagyobb darabokra vágom (közben az utamba kerülő csontokat is eltávolítom). Ezután egy zsírral finoman megkent tepsibe ültetem a darabokat bőrükkel felfelé, sört locsolok a húsokra és forró sütőbe tolom pirulni őket.Amíg a csülköt főzöm, addig megtisztítom a burgonyát, hagymát, majd mindezt feldarabolom, amikor pedig a sütőbe kerül a hús, megsütöm a többi hozzávalót. A kisebb kockákra vágott krumplit olajban sütöm ki, közben a felcsíkozott szalonnát egy serpenyőben elkezdem zsírjára sütni. Amikor pirulni kezd, hozzáteszem a felszeletelt vöröshagymát és együtt megpirítom. Tálaláskor egy tűzálló tálba (nagy mennyiségnél tepsibe) rétegezem, alulra kerül a burgonya, rá a csülökdarabok, majd az egészet a hagymás szalonnával fedem. Sütőben néhány perc alatt kissé átforrósítom és már mehet is az asztalra. Tejfölös uborkasalátát, kovászos uborkát vagy más savanyúságot kínálok mellé.

Sült füstölt csülök

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Sült csülök
Sült csülök

a csülköt félig megfőzzük fel lehet használni a fuszulykalevesben megfőtt csülköt/ egy részét is erre a célra lefejtjük nagyobb darabokban a csontról olajban kevés vízzel puhára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karfiol rózsák fasírt-ba és bacon-ba csomagolva!
Karfiol rózsák fasírt-ba és bacon-ba csomagolva!

1,: Fasírozott masszát elkészíted, a karfiolt kicsit megfőzöd, de nem szabad szétesni neki, rózsáira szedet, és becsomagolod a husiba. Körbetekered a bacon szalonnával, tűzálló edé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ALICA
A legízletesebb pácolt oldalas – finom falatok a süt
A legízletesebb pácolt oldalas – finom falatok a süt

A húst megmossuk és feldaraboljuk, fűszerezzük és egy tálba tesszük. A paradicsomszószt, a zúzott fokhagymát, az ecetet, a feldarabolt csilit és rozmaringot összekeverjük és átken...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk