Családireceptkönyv.hu

Csokoládés mazsoladrazséval töltött linzertekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához, 3 rúdhoz:
500 g liszt
250 g puha vaj
1 kis doboz (175 g) 12%-os tejföl
egy csipet só

Töltelék:
5 evőkanál porcukor
4 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál kakaópor
sárgabaracklekvár
kb. 3 kismarék csokoládés mazsoladrazsé

+ 1 tojássárga a kenéshez és jégcukor a díszítéshez

Elkészítés:


Elkészítés:
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a tejföllel összegyúrjuk. Előfordulhat, hogy még kell hozzá egy kicsi tejföl, hogy összeálljon.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, addig a tészta pihenjen a hűtőben.
Közben a porcukrot a kristálycukorral és a kakaóporral összekeverjük.
A tésztát 3 részre osztjuk, egyik cipót kinyújtjuk kb. 3 mm vastag kör alakra, megkenjük vékonyan lekvárral, megszórjuk a cukros kakaó 1/3-ával, majd megszórjuk a drazséval, de ne vigyük túlzásba, kb. úgy mint a fotón látható.
Rúdba feltekerjük, a széleit alája hajtjuk. Sütőpapiros tepsire tesszük, majd a másik két tésztacipóval ugyanezeket a műveleteket elvégezzük.
A rudak tetejét pici vízzel kevert tojássárgával lekenjük és jégcukorral megszórjuk.
180 fokon kb. 25 percig sütjük.
Szeletelés előtt hagyjuk egy órát hűlni.

Csokoládés mazsoladrazséval töltött linzertekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Piskóta - kókuszos
Piskóta - kókuszos

A tojásokat szétválasztom, felverem a fehérjét, majd a sárgáját az édesítővel, ha van kedvünk egy kis kupak vanília aromát tehetünk hozzá, ettől még finomabb lesz. Miután felverte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rebarbarás süti
Rebarbarás süti

A tojások fehérjét a hideg vízzel keményre verem hozzáadom a tojások sárgáját a forró vizet a porcukrot az olajat a sütőport a vanílíát és a citrom haját legutoljára óvatosan a li...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mogyorós Sport szelet
Mogyorós Sport szelet

A tészta hozzávalóit összegyúrom annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjak. Elosztom 4 egyenlő részre, és mindegyiket kinyújtom 24 × 22 cm-es lappá. Margarinnal kikent tepsib...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk