Családireceptkönyv.hu

Citromos pulykaraguleves


Írta:

Elk. idő: 75 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:




40 dkg pulykacomb
20 dkg zöldborsó
15 dkg zöldbab
1 db nagyobb sárgarépa
15 dkg zsíros tejföl
8 dl zöldségalaplé
1 db citrom reszelt héja
1/2 db citrom facsart leve
2 ek étolaj
2 db babérlevél

bors
1 kis csokor kapor

Elkészítés:


A pulykahúst felkockázzuk kb. 2x2 cm-es kockákra, majd egy nagy leveses fazékban felforrósítjuk az olajat, amelyben megpirítjuk a pulykahúst. Ha már barnul, hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát, zöldborsót, zöldbabot, majd felöntjük az alaplével és beletesszük a babérleveleket. Közepes lángon főzzük, amíg a hús megpuhul és a zöldségek kellemesen haraphatók lesznek.
Ezután hőkiegyenlítéssel kevés meleg levest elkeverünk a tejföllel, és úgy adjuk azt a leveshez. Belereszeljük egy citrom levét, ha szükséges utánaízesíthetjük sóval, borssal. Egyszer felforraljuk, majd elzárjuk alatta a tüzet. A citrom facsart levét csak ezután adjuk a leveshez.
Frissen aprított kaporral gazdagon megszórva tálaljuk.

Citromos pulykaraguleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bakonyi betyárleves kakukkfűvel
Bakonyi betyárleves kakukkfűvel

A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon (vagy zsíron) megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a felkockázott szalonnát és kápia paprikát. Pár percig együtt pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, ma...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jucus
Zöldborsó leves törökőri módra
Zöldborsó leves törökőri módra

A megtisztított és megmosott répákat és karalábét tetszőleges alakúra vágjuk,a kifejtett zöldborsót is megmossuk,fazékba tesszük a többi hozzávalóval (a petrezselyem kivételével),f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Tárkonyos zöldbableves
Tárkonyos zöldbableves

Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd megszórjuk a pirospaprikával, és felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk a babot és a fűszereket. Ha már majdnem puha a bab, behabarjuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk