20 dkg. darált sertéshús,
40 dkg. penne tészta,
1 nagy fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
3 db. hámozott paradicsom,
kevés őrölt pirospaprika,
1 mokkáskanál morzsolt bazsalikom,
só, frissen őrölt bors,
1 pohár (330 g.) tejföl,
1 kanál liszt,
1 dl. száraz fehérbor,
kevés olíva olaj.
A tésztát sós forró vízben kifőzöm. Nem teljesen, csak annyira, hogy kicsit maradhat roppanós is. Az Olasz úgy mondja, hogy al dente. A hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem. Hozzányomom a fokhagymát, megsózom, és felöntöm a borral. Ráteszem a darált húst, és fedő alatt addig pirítom, a míg kifehéredik. Hozzáadom a hámozott paradicsomot, szétnyomom, megfűszerezem borssal, kevés paprikával, és bazsalikommal.
A megfőzött tésztát lecsöpögtetem, majd kivajazott sütőtálba egy kanálnyi zsemlemorzsát szórok, és erre ráhalmozom a főtt tészta felét. Ráterítem a darált húsos ragut, amit megöntök a liszttel kevert tejföl felével. A maradék tésztát is ráteszem, és a megmaradt tejfölt is ráöntöm. Előmelegített sütőben megsütöm. Tetejére tehető kevés reszelt parmezán, mozzarella, scamorza, de ez el is hagyható.
A medvehagymát nagyobb darabokban tesszük az aprítóba vagy a mozsárba, és a többi alapanyaggal együtt simára dolgozzuk. A kifőtt tésztával tálaljuk.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűSerpenyőben melegítsünk kevés étolajat, majd tegyük rá a morzsát, és pirítsuk aranybarnára. Annyi olaj kell a morzsa alá, hogy az ne legyen nagyon száraz, de maradjon morzsalékos p...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük. A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra darabolju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű