20 dkg. darált sertéshús,
40 dkg. penne tészta,
1 nagy fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
3 db. hámozott paradicsom,
kevés őrölt pirospaprika,
1 mokkáskanál morzsolt bazsalikom,
só, frissen őrölt bors,
1 pohár (330 g.) tejföl,
1 kanál liszt,
1 dl. száraz fehérbor,
kevés olíva olaj.
A tésztát sós forró vízben kifőzöm. Nem teljesen, csak annyira, hogy kicsit maradhat roppanós is. Az Olasz úgy mondja, hogy al dente. A hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem. Hozzányomom a fokhagymát, megsózom, és felöntöm a borral. Ráteszem a darált húst, és fedő alatt addig pirítom, a míg kifehéredik. Hozzáadom a hámozott paradicsomot, szétnyomom, megfűszerezem borssal, kevés paprikával, és bazsalikommal.
A megfőzött tésztát lecsöpögtetem, majd kivajazott sütőtálba egy kanálnyi zsemlemorzsát szórok, és erre ráhalmozom a főtt tészta felét. Ráterítem a darált húsos ragut, amit megöntök a liszttel kevert tejföl felével. A maradék tésztát is ráteszem, és a megmaradt tejfölt is ráöntöm. Előmelegített sütőben megsütöm. Tetejére tehető kevés reszelt parmezán, mozzarella, scamorza, de ez el is hagyható.
A káposztát metéltre vágjuk a vöröshagymával. A répát kis téglalapokra szeleteljük. Az újhagymát közepesen vékony karikákra vágjuk. Feltesszük sós vízben a tésztát. Amíg fő, ad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát a csomagoláson olvasható használati utasítás szerint feltesszük főni. Közben páclevet barkácsolunk a padlizsánhoz oly módon, hogy a folyékony összetevőket és a fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót áttörjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a vajjal, a sóval, a túróval, a darával összekeverjük, a habbal lazítjuk. Legalább fél óráig állni hagyju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű