Családireceptkönyv.hu

Frankfurti leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


700 g kelkáposzta levél
2 szem burgonya (megtisztított, hámozott)
1 közepes fej vöröshagyma
3 evőkanál étolaj
2 gerezd fokhagyma
4 db virsli
50 g szalonna - kolozsvári
200 ml tejföl (20%-os)
1 evőkanál búzaliszt

feketebors (őrölt)
köménymag (őrölt)
majoránna

Elkészítés:


A burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk.
A szalonnát olajon megpirítjuk.
Majd hozzáadjuk a hagymát és együtt üvegesre dinszteljük.
Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát és elkeverjük.
Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát és elkeverjük.
Puhára főzzük őket, de figyeljünk, mert hamar megfőnek. Ha puha, akkor hozzáadjuk a karikára vágott virslit, aminek szintén nem kell hosszú idő.
Így azonnal tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a lisztet, őrölt pirospaprikát, összekeverjük egy habverővel ...
... adunk hozzá a levesből merőkanállal a levéből, jól összekeverjük és ráöntjük a levesre.
Összeforraljuk és kész is.

Frankfurti leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
9 gyönyörűséges krémleves,  30 percen belül össz
9 gyönyörűséges krémleves, 30 percen belül össz

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
ZÖLDBORSÓLEVES GRIZGALUSKÁVAL
ZÖLDBORSÓLEVES GRIZGALUSKÁVAL

A sargarepat felszeletelem,es keves olajon megparolom Hozzaadom a zöldborsót is, es egyutt is parolom egy keveset...lehetoleg ne suljon le... Felontom annyi vizzel amennyi levest...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
Paradicsomleves-tejföllel, nokedlivel
Paradicsomleves-tejföllel, nokedlivel

1 üveg paradicsomlevet kb. 2-szer annyi vízzel fel kell tenni főni. Sózni, cukrozni. Amikor felfőtt nokedlit kell beleszaggatni a levesbe, majd tejfölös habarással felengedni. (a...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldborsó krémleves
Zöldborsó krémleves

A vajban üvegesre párolom a hagymát majd hozzáadom a borsót és 2-3 percig együtt párolom.Ezután felengedem vízzel és kb.10-15 perc alatt puhára főzöm.Közben elkészítem a besamel...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk