1 nagyobb sütőtök
1 póréhagyma vagy vöröshagyma
2-3 szem burgonya
só
őrölt bors
2 leveskocka
tejszin
A póréhagymát (de lehet vöröshagyma is) egy kis olajon megfonnyasztjuk. A felkockázott tököt és két szem szintén kockára vágott krumplit rádobjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Kevés sóval, őrölt fehér borssal (de jó a fekete is), és két leveskockával puhára főzzük. Botmixerrel összeturmixoljuk, őrölt szerecsendióval ízesítjük (esetleg még sózzuk), és kevés tejszínnel átmelegítjük (forralni már nem kell).
Szalonna zsíron pirított kenyérkockával tálaljuk. Ha jól átsütött szalonna kockákat is teszünk bele, biztos, hogy a húsevők is szeretni fogják!
A feldarabolt hagymát és tököt megfőzöm sós vagy vegetás vízben. Ha puha, botmixerrel pürésítem és a tejszínnel sűrítem.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét előző nap áztassuk be bő, hideg vízbe. Másnap szűrjük le és mossuk át a lencsét. Tegyük bele egy fazékba a megtisztított, karikára vágott sárga- és fehérrépával va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegpárolom a megpucolt, feldarabolt gombát, amikor félig puha, hozzáadom a tisztított, darabolt sárgarépát, itt a maradék pár szem borsót. Sózom, adok hozzá őrölt fekete és fehérbo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és 1,2 liter sós vízben puhára főzzük. 2. A megtisztított, felaprított hagymát az olajon aranysárgára pirítjuk, a szétnyomott fokhag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű