1 nagyobb sütőtök
1 póréhagyma vagy vöröshagyma
2-3 szem burgonya
só
őrölt bors
2 leveskocka
tejszin
A póréhagymát (de lehet vöröshagyma is) egy kis olajon megfonnyasztjuk. A felkockázott tököt és két szem szintén kockára vágott krumplit rádobjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Kevés sóval, őrölt fehér borssal (de jó a fekete is), és két leveskockával puhára főzzük. Botmixerrel összeturmixoljuk, őrölt szerecsendióval ízesítjük (esetleg még sózzuk), és kevés tejszínnel átmelegítjük (forralni már nem kell).
Szalonna zsíron pirított kenyérkockával tálaljuk. Ha jól átsütött szalonna kockákat is teszünk bele, biztos, hogy a húsevők is szeretni fogják!
1. A krumplit és a hagymát meghámozzuk, a krumplit azonos nagyságú, kisebb kockákra, a hagymát finomra vágjuk. A zsiradékon rózsaszínűre pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a hagymát, n...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA hagymát kockákra vágjuk majd kevés olajon megdinszteljük,hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és kicsit pirítjuk míg a kolbász zsírt enged.Ezután kerül bele a krumpli és felön...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa zöldséget megpucoljuk -a burgonyát + karalábét + zellert kockára vágjuk, a sárgarépát karikázzuk -a karfiolt rózsáira szedjük -az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagym...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűFelkockázzuk az alaposan megmosott, megtisztított céklát, krumplit és almát. Egy mély fazékban olvasszuk fel a vajat, dinszteljük meg a póréhagymát, majd tegyük bele. Keverjük ho...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű