1 nagyobb sütőtök
1 póréhagyma vagy vöröshagyma
2-3 szem burgonya
só
őrölt bors
2 leveskocka
tejszin
A póréhagymát (de lehet vöröshagyma is) egy kis olajon megfonnyasztjuk. A felkockázott tököt és két szem szintén kockára vágott krumplit rádobjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Kevés sóval, őrölt fehér borssal (de jó a fekete is), és két leveskockával puhára főzzük. Botmixerrel összeturmixoljuk, őrölt szerecsendióval ízesítjük (esetleg még sózzuk), és kevés tejszínnel átmelegítjük (forralni már nem kell).
Szalonna zsíron pirított kenyérkockával tálaljuk. Ha jól átsütött szalonna kockákat is teszünk bele, biztos, hogy a húsevők is szeretni fogják!
1. A zöldségféléket vágd 2-3 milliméter vastag hasábokra, a hagymát és a petrezselymet pedig egészen apróra. 2. A zöldséget, valamint a hagyma és a petrezselyem nagyobb részét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kisebb kockára darabolom, a finomra aprított vöröshagymával és fokhagymával, a zöldpaprikával és paradicsommal, őrölt paprikával szokásos módon pörköltet készítek rövid lév...
Elkészítési idő: 1,5óra Nehézség: KözepesHúsleves alaplében és 1 gerezd finomra reszelt fokhagymával odatesszük főni a rózsaira szedett brokkolit. Mikor megfőtt turmixoljuk. Fél dl cocomast és kiskanál lisztvarázst csomóm...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA kolbászokat, virslit, sárgarépát karikázzuk fel. A hagymát és a burgonyát meghámozzuk, kockázzuk. A petrezselymet aprítjuk, a paradicsom héját eltávolítjuk és felkockázzuk a papr...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű