1 nagyobb sütőtök
1 póréhagyma vagy vöröshagyma
2-3 szem burgonya
só
őrölt bors
2 leveskocka
tejszin
A póréhagymát (de lehet vöröshagyma is) egy kis olajon megfonnyasztjuk. A felkockázott tököt és két szem szintén kockára vágott krumplit rádobjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Kevés sóval, őrölt fehér borssal (de jó a fekete is), és két leveskockával puhára főzzük. Botmixerrel összeturmixoljuk, őrölt szerecsendióval ízesítjük (esetleg még sózzuk), és kevés tejszínnel átmelegítjük (forralni már nem kell).
Szalonna zsíron pirított kenyérkockával tálaljuk. Ha jól átsütött szalonna kockákat is teszünk bele, biztos, hogy a húsevők is szeretni fogják!
A petrezselmyet az olajon megdinsztelem, megszórom pirospaprikával és borssal, felöntöm vízzel, majd beledobom a leveskockát, a hagymát és a fokhagymát egészben. A kenőmájasból a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsíron/olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedv...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesA lisztből és az olajból világos rántást készítünk, majd pirospaprikát adunk hozzá. A tűzről levéve apránként, folyamatos kevergetés mellett felengedjük vízzel, ügyelve, nehogy cso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindegyik zöldséget - a cukkini kivételével - gyufaszál vastagságú csíkokra vágok. A cukkinit félkarikákra, a vöröshagymát apróra. Olívaolajon megfonnyasztom a hagymát, majd sor...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes