menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtosrúd


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kg liszt
6 kk. só
1 ek. cukor
1 kg liszthez való szárított élesztő
1 egész tojás és egy tojássárgája
2 dl tejföl
1 kocka margarin
2 ek. zsír
3 dl langyos tej
Tetejére

a kimaradt tojásfehérje
reszelt sajt
szezámmag
lenmag
mák

Elkészítés:


Előző éjszaka már be lehet gyúrni és a hűtőbe tenni, ekkor nem kell, hogy langyosak legyenek a hozzávalók, csak ha aznap akarjuk sütni.
A lisztet átszitáljuk, bele egy nagy tálba. Hozzáadjuk a sót, cukrot, élesztőt, összekeverjük. A tejfölt elkeverjük a tojással, a margarint, zsírt meglangyítjuk (vagy szobahőmérsékletű állapotában felkockázzuk), hozzáadjuk a liszthez. Elkezdjük begyúrni (vagy a robotgép dagasztókarjára bízzuk), és hozzáadjuk a tejet, annyit, amennyi szükséges a rugalmas tésztához. Letakarjuk, pihenni hagyjuk egy éjszakára a hűtőben (ha aznap sütjük, akkor a mikró legkisebb fokozatán melegítjük 5 percig, és lefedve benne hagyjuk 30-45 percig). Átgyúrjuk, hajtogatjuk (nem muszáj), ujjnyi vastagra kinyújtjuk, lekenjük a kissé villával felvert tojásfehérjével, megszórjuk a sajttal, meg mindenféle maggal össze-vissza, és pizzaszeletelővel (vagy derelyemetszővel) kb. 1 cm vékony rudakat vágunk.
Hideg sütőben kezdjük el sütni, de kb. 205 fokon (villanytűzhelynél).

Sajtosrúd

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sajtos-túrós rúd
Sajtos-túrós rúd

A hozzávalókat összegyúrjuk a sajt és a 1 tojás kivételével. Kinyújtjuk 5-6 mm vastagra, lekenjük a felvert tojással és rászórjuk a reszelt sajtot. Hosszúkás darabokra felvágjuk...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Virsli vagy sörkolbász leveles tésztában
Virsli vagy sörkolbász leveles tésztában

A leveles tésztát kinyújtjuk vékonyan megkenem olvasztott margarinnal,daraboljuk akkorára hogy egy virsli vagy a kolbász darab elférjen benne ,megszórom egy kevés sajtal s aztán,fe...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Mini corn dog
Mini corn dog

A vajat elektromos habverővel habosra verjük. Hozzáadjuk a görög joghurtot, majd a tojást és a tejet, végül a sütőporral elkevert kétféle lisztet és a sót. Csomómentesre dolgozzuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Omlós,sajtos rudak
Omlós,sajtos rudak

A sót elkeverem a liszttel, majd elmorzsolom benne a zsírtl ( ne legyen darabos).Mélyedés csinálok a liszt közebébe belemorzsolom az élesztőt és a cukros tejet meglangyosítom majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk