3 ek. vaj
15 dkg póréhagyma
4 közepes burgonya (kb. 30-40 dkg)
4 dl szárnyas- vagy zöldségalaplé vagy víz
só
2 dl főzőtejszín
A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk. A póréhagymát apróra vágjuk, a vajon pirítani kezdjük, amikor kezd karamellizálódni, felöntjük az alaplével (vagy vízzel), sózzuk. Hozzáadjuk a burgonyát, majd puhára főzzük, és beleöntjük a tejszínt, egyet forralunk rajta. Levesszük a tűzről, botmixerrel pürésítjük, majd – igény szerint – leszűrjük. Tálaláskor felkarikázott póréhagymát szórunk bele, de adhatunk hozzá főtt, vajban átforgatott cukkinit, sárgarépát. Kínálhatjuk melegen és hidegen is.
A megtisztított fácánt megmossuk, és a fazék aljára fektetjük. A 2 db velőscsontot keskenyebb felével beékeljük a fácánnal a fazék alján. (Erre azért van szükség, hogy a velő lehe...
Elkészítési idő: 240 perc Nehézség: Közepes1. A leveshez a zsályát apróra vágjuk, a lilahagymát meg a fokhagymát megpucoljuk, és az előbbit finomra reszeljük, az utóbbit összezúzzuk. 2. Jöhet a gyors levesfőzés. Egy 4 l-...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A szárazbabot jól megmossuk, és a főzés előtti este vízbe áztatjuk másnap reggelig. 2. A csülköt ajánlatos már ugyancsak előző este megfőzni, mert nem csak a húst használjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst megmossuk, nem túl nagy kockákra vágjuk. A kétféle répát és a zellert megtisztítjuk, mossuk, kockákra vágjuk. A hagymát meghántjuk, apró kockákra vágjuk. A húst kb....
Elkészítési idő: 85 perc Nehézség: Könnyű