ozzávalók
25 dkg margarin,
50 dkg liszt,
15 dkg porcukor,
1 dkg sütőpor,
4 tojássárgája,
csipetnyi só,
a töltelékhez:
kb. másfél kiló alma reszelve és kevés fahéj.
a habhoz:
7 tojásfehérje,
30 dkg cukor
Elkészítés
A tésztát meggyúrjuk, lapnak kinyújtjuk és kisütjük.
Erre egyenletesen rákenjük az almatölteléket.
7 tojásfehérjét 30 dkg cukorral gőzön kemény habbá verünk, és a reszelt almatöltelék tetejére kenjük. Újra kisütjük, és tetszés szerint felvágjuk.
Készíthető túrótöltelékkel is.
A tojást a cukorral, pici sóval összekeverem, majd a mazsolán és az olajon kívül minden hozzávalót jól összekeverek. A serpenyőben az olajat felhevítem és beleöntöm a masszát. Álla...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütőpapírral kibélelek egy tepsit. Előmelegítem a sütőt 180 fokra. Elkeverjük a száraz hozzávalókat. A lisztet/ket egy tálba szitálom. Elkeverem benne a sütőport, a fahéjat, a só...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA citromokat alaposan mossuk meg. Reszeljük le a héjukat és az egyiknek facsarjuk ki a levét. A kimért zselatint áztassuk 0,5 dl hideg vízbe és várjunk amíg megduzzad. Keverjük hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlvaszd ki a leveles tésztát szobahőmérsékleten, majd lisztezett, sík felületen nyújtsd téglalap alakúra. A tojásokat válaszd ketté. A fehérjét verd kemény habbá, közben fokozatos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű