Hozzávalók:
50 dkg narancs
fél citrom leve
3 evőkanál cukor
1 kis tasak dzsemfix (pl. Dr. Oetker)
Elkészítése:
A narancsot meghámozzuk, majd nagyobb kockákra vágjuk és pépesítjük. A magokat kiszedjük, ha esetleg vannak benne. A gyümölcspéphez adjuk a cukrot és a dzsemfixet, jól összekavarjuk. A citromlét is belekeverjük és lassú tűzön, folyamatos kavargatás mellett felfőzzük. Forrástól számítva 5 percig főzzük. Kisebb méretű tálat, vagy tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a zselét, hagyjuk teljesen kihűlni. Majd 40 percre hűtőbe tesszük, ezt követően ízlés szerint felszeleteljük és beleforgatjuk cukorba, már kínálhatjuk is.
Akármilyen gyümölcsből megcsinálhatjuk, a fő, hogy pépesítsük és tartsuk be az arányokat!
1. A hozzávalókat összekeverjük. 2. Zsírozott, lisztezett formába öntjük. 3. Előmelegített sütőben sütjük kb. 35 percig. Hegyes késsel, vagy egy tűvel szúrjuk meg, ha nem ragad,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 6 tojásból piskótatészta-masszát készítünk úgy, hogy 6 dkg cukrot a sárgájához, 6 dkg-ot pedig a tojásfehérjéhez adunk. 2. A piskóta masszát kétfelé osztjuk. Sütőpapíron egy...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÖsszegyúrom, megfelezem, feléhez vaníliás, a másik feléhez csoki pudingot teszek, vagy bármi más ízesítésű pudingot, fél zacskóval. 180 fokra előmelegített sütőben kb10 percig sül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztani. A sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverni. A fehérjéket sóval kemény habbá verni. A kemény habot óvatosan, fokozatosan belekeverni...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű