menu

Családireceptkönyv.hu

Kozáksapka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók


A tésztához:

8 tojás
160 g cukor
115 g liszt
45 g kakaópor

A krémhez:

3 tojássárgája
50 g cukor
1 kk vanília esszencia
30 g keményítő
300 ml tej
50 g vaj

Továbbá:

10-15 dkg kókuszreszelék
10 dkg étcsoki vagy tejcsoki
diónyi vaj vagy étolaj

Elkészítés:


Elkészítés


A 8 tojásból piskótát készítünk és 2 részletben sütjük meg. Hogy egyforma piskótáink legyenek, a masszát mérjük le (nekem 700 g lett).
Vegyünk egy sütőpapírral bélelt kb. 30x20 cm-es tepsit, és simítsuk bele a massza felét, azaz 350 g nyers piskótatésztát. 160 fokra előmelegített sütőben, az alsó rácson 20 perc alatt süssük készre. Hasonlóképp járjunk el a tészta másik felével. Tehát van 2 kakaós piskótánk.
Ha kihűlt, kb. 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggassunk korongokat, a leeső részeket adjuk oda a konyhában lábatlankodó, türelmetlen családtagoknak.
Készítsük el a krémet: a tojássárgákat a cukorral, vaníliával, keményítővel, pici tejjel dolgozzuk simára, habosra. A maradék tejet forraljuk fel.
Húzzuk félre a tejet, folyamatos kevergetés mellett csurgassuk hozzá a tojásos masszát, és közepes lángon, állandóan kevergetve, néhány perc alatt főzzük puding sűrűségűre. Még melegen keverjük hozzá a vajat, és hűtsük le. (Pici időspórolás: állítsuk hideg vizes edénybe a krémet, ha kihűlt, kézi vagy gépi habverővel dolgozzuk át, hogy csomómentes legyen.)
A kihűlt korongokat kettesével ragasszuk össze a krémmel, az oldalát is kenjük be a krémmel, és hempergessük meg kókuszreszelékben. Az alja és a teteje marad üresen.
Az étcsokit/tejcsokit mikróban vagy vízgőz felett olvasszuk fel, keverjük el a vajjal/olajjal, és vonjuk be a kozákok tetejét. Amint megkötött a csoki, indulhat a kozákfalatozás.
Jó étvágyat!

Kozáksapka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ági
Meggyes karácsonyi csoda
Meggyes karácsonyi csoda

A vajat a cukorral kikavarjuk, majd a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A lisztet és a sütőport hozzáadjuk, a narancshéjjal ízesítjük és meggyúrjuk a tésztát. Vanília, vagy naranc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Morzsás meggyes pite
Morzsás meggyes pite

--Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát készítünk. Nekem kicsit lágy lett a tésztám, ezért raktam még hozzá egy kis lisztet. -Félretess...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Almáspite golyó
Almáspite golyó

A keksz és a porcukor mennyisége kb., nyilván az alma minőségétől, levesességétől függ, hogy mennyi kell belőlük, hogy összeálljon. A fűszerek most kivételesen érzéssel mentek, ne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Farsangi fánk a legjobb
Farsangi fánk a legjobb

Fél liter tejet meglangyosítunk 1 evőkanál cukorral,majd belemorzsoljuk az élesztőt, és megfuttatjuk. A lisztet beleszitáljuk egy tálba (így levegősebb lesz). Rászórjuk a másik e...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk