Családireceptkönyv.hu

Kozáksapka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók


A tésztához:

8 tojás
160 g cukor
115 g liszt
45 g kakaópor

A krémhez:

3 tojássárgája
50 g cukor
1 kk vanília esszencia
30 g keményítő
300 ml tej
50 g vaj

Továbbá:

10-15 dkg kókuszreszelék
10 dkg étcsoki vagy tejcsoki
diónyi vaj vagy étolaj

Elkészítés:


Elkészítés


A 8 tojásból piskótát készítünk és 2 részletben sütjük meg. Hogy egyforma piskótáink legyenek, a masszát mérjük le (nekem 700 g lett).
Vegyünk egy sütőpapírral bélelt kb. 30x20 cm-es tepsit, és simítsuk bele a massza felét, azaz 350 g nyers piskótatésztát. 160 fokra előmelegített sütőben, az alsó rácson 20 perc alatt süssük készre. Hasonlóképp járjunk el a tészta másik felével. Tehát van 2 kakaós piskótánk.
Ha kihűlt, kb. 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggassunk korongokat, a leeső részeket adjuk oda a konyhában lábatlankodó, türelmetlen családtagoknak.
Készítsük el a krémet: a tojássárgákat a cukorral, vaníliával, keményítővel, pici tejjel dolgozzuk simára, habosra. A maradék tejet forraljuk fel.
Húzzuk félre a tejet, folyamatos kevergetés mellett csurgassuk hozzá a tojásos masszát, és közepes lángon, állandóan kevergetve, néhány perc alatt főzzük puding sűrűségűre. Még melegen keverjük hozzá a vajat, és hűtsük le. (Pici időspórolás: állítsuk hideg vizes edénybe a krémet, ha kihűlt, kézi vagy gépi habverővel dolgozzuk át, hogy csomómentes legyen.)
A kihűlt korongokat kettesével ragasszuk össze a krémmel, az oldalát is kenjük be a krémmel, és hempergessük meg kókuszreszelékben. Az alja és a teteje marad üresen.
Az étcsokit/tejcsokit mikróban vagy vízgőz felett olvasszuk fel, keverjük el a vajjal/olajjal, és vonjuk be a kozákok tetejét. Amint megkötött a csoki, indulhat a kozákfalatozás.
Jó étvágyat!

Kozáksapka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Provence-i szilvás pite
Provence-i szilvás pite

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A szilvát kimagozzuk, cikkekre vágjuk. Közben a csokit a vajjal gőz fölött megolvasztjuk. Ezalatt a liszteket a sütőporral és a szódabikarbó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vizes piskóta, ami mindig szép magasra felnő
Vizes piskóta, ami mindig szép magasra felnő

A tojássárgáját nagyon habosra keverjük a cukorral, utána pedig legalább 10 percig keverjük a vízzel és a szódabikarbónával. Ezután tesszük bele felváltva a lisztet és a tojások ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marika
Mézes pogácsa
Mézes pogácsa

x

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Almás - Almás krémes 8 - OK
Almás - Almás krémes 8 - OK

1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük. 2. Az almát a cukorral és a fahéjjal megpároljuk és kihűtjük. Ha híg lenne, egy kis darált keksszel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk