menu

Családireceptkönyv.hu

Kozáksapka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók


A tésztához:

8 tojás
160 g cukor
115 g liszt
45 g kakaópor

A krémhez:

3 tojássárgája
50 g cukor
1 kk vanília esszencia
30 g keményítő
300 ml tej
50 g vaj

Továbbá:

10-15 dkg kókuszreszelék
10 dkg étcsoki vagy tejcsoki
diónyi vaj vagy étolaj

Elkészítés:


Elkészítés


A 8 tojásból piskótát készítünk és 2 részletben sütjük meg. Hogy egyforma piskótáink legyenek, a masszát mérjük le (nekem 700 g lett).
Vegyünk egy sütőpapírral bélelt kb. 30x20 cm-es tepsit, és simítsuk bele a massza felét, azaz 350 g nyers piskótatésztát. 160 fokra előmelegített sütőben, az alsó rácson 20 perc alatt süssük készre. Hasonlóképp járjunk el a tészta másik felével. Tehát van 2 kakaós piskótánk.
Ha kihűlt, kb. 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggassunk korongokat, a leeső részeket adjuk oda a konyhában lábatlankodó, türelmetlen családtagoknak.
Készítsük el a krémet: a tojássárgákat a cukorral, vaníliával, keményítővel, pici tejjel dolgozzuk simára, habosra. A maradék tejet forraljuk fel.
Húzzuk félre a tejet, folyamatos kevergetés mellett csurgassuk hozzá a tojásos masszát, és közepes lángon, állandóan kevergetve, néhány perc alatt főzzük puding sűrűségűre. Még melegen keverjük hozzá a vajat, és hűtsük le. (Pici időspórolás: állítsuk hideg vizes edénybe a krémet, ha kihűlt, kézi vagy gépi habverővel dolgozzuk át, hogy csomómentes legyen.)
A kihűlt korongokat kettesével ragasszuk össze a krémmel, az oldalát is kenjük be a krémmel, és hempergessük meg kókuszreszelékben. Az alja és a teteje marad üresen.
Az étcsokit/tejcsokit mikróban vagy vízgőz felett olvasszuk fel, keverjük el a vajjal/olajjal, és vonjuk be a kozákok tetejét. Amint megkötött a csoki, indulhat a kozákfalatozás.
Jó étvágyat!

Kozáksapka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ágnes
Gyöngyös túró szelet
Gyöngyös túró szelet

A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal lágy tésztát gyúrok, amit 30 percre hűtőbe helyezek. Ezalatt elkészítem a tölteléket. A túrót villával összetöröm, elkeverem benne a tojá...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Almás-diós kefires pite
Almás-diós kefires pite

Nagy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Hozzáöntjük a külön tálban elkevert egész tojásokat és a kefirt. Lassú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A nagyi darálósa receptje
A nagyi darálósa receptje

Ez egy húsdaráló segítségével elkészített finomság. A hidegebb időben a délutáni tea mellé megfelelő aprósütemény. 1. Egy robotgép segítségével kikeverjük a vajat a cukorral, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kevert tészta, kuglof
Kevert tészta, kuglof

A vajat és a cukrot krémesre összekeverjük, majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat. A liszthez hozzákeverjük a sütőport, és a tejjel együtt váltakozva adagoljuk a vajkré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk