Hozzávalók
6 tojásfehérje,
25 dkg cukor,
10 dkg liszt,
15 dkg kókuszreszelék
Krém:
6 tojássárga,
4 dl tej,
16 dkg cukor,
1 vaníliás pudingpor,
20 dkg margarin
Elkészítés
A tojásfehérjéket a cukorral keményre verjük, óvatosan hozzákeverjük a lisztet és a kókuszt. Elég sűrű, kemény tészta lesz. Zsírozott, lisztezett kisebb tepsiben elkenjük és addig sütjük , míg a teteje el nem kezd kicsit színesedni, de ne süssük barnára.
A krém hozzávalóit a margarin kivételével sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a margarinhoz és a tésztára kenjük. Kókuszreszelékkel megszórjuk.
A sütőt 160 fokra előmelegítjük, majd egy kb. 20x30 cm nagyságú tepsit sütőpapírral kibélelünk. Elkészítjük a mákos tésztát: a 3 tojás fehérjét a cukorral habbá verjük, majd fokoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojássárgát kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a vizet, a sütőporral elkevert lisztet, a darált diót, végül a keményre vert tojásfehérjét. Kisütjük mint a piskótát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kézi habverő segítségével az élesztőt a cukorral, a kefirrel és a tojások sárgájával simára keverjük. Hozzáöntünk 3 dl kézmeleg tejet, majd 20 dkg lisztet is. Az egészet összed...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesMivel a tésztát nem kell pihentetni, ezért érdemes először a túrótöltelékkel kezdeni. A töltelékhez először készítünk egy vaníliapudingot, ehhez három tojást kettéválasztunk, a sá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű