Hozzávalók
1 kg burgonya,
15-20 dkg kolbász,
10 dkg szalonna,
1 vöröshagyma,
4-5 tojás,
2-3 zöldpaprika és paradicsom,
kevés olaj,
só.
Elkészítés
A tepsi aljára terítem a kockákra vágott szalonnát, erre kerül a felkarikázott nyers burgonya fele. Megsózom. Rárakom a karikákra vágott kolbászt, vöröshagymát (kis darabka maradék sült húsokat is lehet), nyáron karikákra vágott paprikát és paradicsomot. Majd ismét vékony karikákra vágott nyers burgonya következik, a tetejére szalonnadarabkák vagy kevés olaj kerül. A sütőben megsütöm, és amikor készen van, a tetejére – az étvágytól függően – felveri tojásokat öntök. Ismét visszateszem a sütőbe, amíg a tojások megdermednek. Sok salátával jó.
A köret készítés: Körben lehámozzuk a burgonya héját majd megmossuk. Aztán tovább is körben, vékonyan vágjuk tovább, hogy hosszú forgácsalakokat kapjunk. Palacsintatésztát készítün...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük és miután leszűrtük, a paradicsomszószba forgatjuk, fűszerezzük és kiolajozott hőálló edénybe tesszük. A sonkát és a bacont felszeleteljük, hozzákeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZsíron üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst, amit lepirítunk. Közben sózzuk-borsozzuk, és megszórjuk őrölt köménnyel és fűszerpaprikáva...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: NehézA mérőcsésze 2.5 dl-es. A felütött tojást tálba teszem, ráöntöm a tejet, majd felverem. Hozzákeverem a lisztet. A túrót már előzőleg villával szétnyomom és összekeverem a reszelt s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű