Hozzávalók
1 kg burgonya,
15-20 dkg kolbász,
10 dkg szalonna,
1 vöröshagyma,
4-5 tojás,
2-3 zöldpaprika és paradicsom,
kevés olaj,
só.
Elkészítés
A tepsi aljára terítem a kockákra vágott szalonnát, erre kerül a felkarikázott nyers burgonya fele. Megsózom. Rárakom a karikákra vágott kolbászt, vöröshagymát (kis darabka maradék sült húsokat is lehet), nyáron karikákra vágott paprikát és paradicsomot. Majd ismét vékony karikákra vágott nyers burgonya következik, a tetejére szalonnadarabkák vagy kevés olaj kerül. A sütőben megsütöm, és amikor készen van, a tetejére – az étvágytól függően – felveri tojásokat öntök. Ismét visszateszem a sütőbe, amíg a tojások megdermednek. Sok salátával jó.
A fél kg (pulyka) darált húsba belevágom apróra a piros pritamin paprikát a fél fej vöröshagymát, a (ízlés szerinti mennyiségű) gombát és ízlés szerint a 2-4 gerezd fokhagymát, a f...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA körmöt , a farkot kb egyforma darabokra vágjuk,a többi húst kicsit nagyobb kockára. Megolvasztjuk a zsírt, beletesszük az összevágott húsokat, megsózzuk,borsozzuk bőven,és fedő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket szeljük vékony csíkokra, majd forgassuk össze alaposan a szódabikarbónával és tegyük félre. Ez az eljárás csodásan meg fogja puhítani a húst. Egy kisebb tálkában...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉSE ... 1. Mossuk és hámozzuk meg a burgonyát, majd apró lyukú reszelőn lereszeljük Egy szűrőbe tesszük, hogy a felesleges lé lecsorogjon. 2. Egy tálban tesszük a darált...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű