500 ml habtejszín, 25 dkg porcukor, 5-6 szem barack, 100 gr csokoládé.
A habtejszínt verjük keményre a porcukorral. A barackot pucoljuk meg és nagyobb részét turmixoljuk össze és azt is keverjük a habhoz. A maradékot aprítsuk fel.
A csokit felolvasztjuk és pohárba vagy kehelybe elkezdjük rétegezni. Hab-csoki-darabolt barack-hab-csoki-barack.
A tetejére darabolt barack és olvasztott csoki kerüljön díszítésnek.
Ezt aztán lehet variálni ezerféle gyümölccsel!!!!!!!
Először a tölteléket készítem el, mert a töltéskor teljesen hidegnek kell lennie. A tejet a cukorral felforralom, majd belekeverem a többi alapanyagot. Teljesen száraz, hideg, gyúr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban összekeverem a lisztet, a levendulát, a citromhéjat, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban megolvasztom a vajat és a cukorral habosra keverem. A cukros vajas ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrni, két részre osztani. A világos tésztába citromhéjat reszelünk és 1 teáskanál vanilia aromát teszünk. A másik tésztába egy teáskanál karobport. Mindkettőt kinyújtottam...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztához valókat összekeverjük, és gáz tepsiben tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A párizsi krémhez a tejszínt a cukorral felfőzzük, majd hozzáadjuk a kakaóport és besű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű