Családireceptkönyv.hu

Krémsajtos bundában sült csirkefalatok


Írta:

Elk. idő: 1.5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg csirkemell filé, 1 csapott kk só, 0,5 kk őrölt bors.
+ 2 közepes tojás, 125 g krémsajt, 0,5 dl olaj, 1 nagy csipet só, 300 g liszt, 2,8 dl tej.
+ olaj a sütéshez.

Elkészítés:


Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk.
A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverjük, majd a sót, az olajat, a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk, ami sűrűbb, mint a palacsinta tészta, de hígabb, mint a nokedli.
A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben jól felforrósodik az olaj.
Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.
Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Érdemes több adagban kisütni és a közben lecsöpögő tésztabuborékokat kihalászni az olajból, hogy ne ragadjon rá a következő adag husira.

Krémsajtos bundában sült csirkefalatok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkefalatok krémsajtos bundában
Csirkefalatok krémsajtos bundában

Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Csikóstokány csirkemellből
Csikóstokány csirkemellből

A szalonnát gyufaszálnyi csíkokra szeleteljük és az olajban kisütjük. A megtisztított, felaprított hagymát beletesszük, majd ha egy picit megpirult, beletesszük a felcsíkozott csir...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Csirkemell - Csirkemell Carbonara módra
Csirkemell - Csirkemell Carbonara módra

1. A csirkemellet, szalonnát felkockázzuk. 2. Kevés olajon a szalonnát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a csirkemellet. 3. Jól megpirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket, fokhagymát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Füstös csirkemell
Füstös csirkemell

A sütőt előmelegítjük, a mellet kettévesszük, szétnyitjuk. Fólia alatt gyengén kiveregetjük, sóval, borssal, mustárral bedörzsöljük. Kis alapterületű tűzálló edényt kikenünk marg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk