menu

Családireceptkönyv.hu

Palóc leves


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 6 fő
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg marhahús, 2 fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 kg zöldbab, 60 dkg burgonya, 3 db babérlevél, 2 db paradicsom, 2 db paprika, 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, 1 ek liszt, 2 ek zsír, 4 liter víz.

Elkészítés:


A hagymát apróra vágjuk és a zsíron üvegesre pirítjuk. Pirospaprikát szórunk rá. Fontos, hogy sűrű pörköltet kapjunk, mert akkor lesz a leves megfelelően karakteres. kicsit hagyjuk csak rajta, közben rázogatjuk, hogy oda ne égjen. Rádobjuk a megtisztított, kockára vágott húst.
Közben a kockára vágott krumplit is feltesszük főni a babérlevelekkel - ezt nem kell teljesen puhára főzni!
Egy nagy 5 literes lábasban majdnem készre főzzük a babot is a paradicsommal és a paprikával.
Ha a pörkölt készen van, a krumpli és a zöldbab is majdnem megpuhult, akkor minden hozzávalót átöntünk a zöldbabos fazékba.
A tejfölt elkeverjük a liszttel és amikor a leves újra felforrt, hozzáöntjük. 5 perc múlva beleöntjük a tejszínt és a zúzott fokhagymát.
Még 5 percig főzzük alacsony lángon és készen is van!!!

Palóc leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Babgulyás
Babgulyás

Forró zsiradékon megpirítom a vöröshagymát, rajta megfuttatom a fokhagymát és a köményt, a marhahúst ráteszem, pár percig dinsztelem, amíg a hús kifehéredik. A tűzről lehúzom, megs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Tárkonyos leves rozscipóban
Tárkonyos leves rozscipóban

A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpárolom, rádobom a falatnyi csíkokra vágott húst. Sózom, borsozom, majd fedő alatt félpuhára párolom. Ezalatt megtisztítom a zöldségek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Babgulyás
Babgulyás

A babot átválogatjuk és hideg vízzel átmossuk. A zöldségeket meghámozzuk, karikára vágjuk és a babbal együtt, kb 2 liter hideg vízzel felöntve feltesszük főni. A ha...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Savanyú káposztás leves
Savanyú káposztás leves

A húst kb. 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk. A felaprított vöröshagymát a zsíron üvegesre sütjük, hozzáadjuk a lapockát, és 4-5 percig kevergetjük. Megszórjuk pirospaprikával, elkeverjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk