Családireceptkönyv.hu

Töltött háromszögek


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: kb.:20 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg liszt, 1 csomag instant élesztő, 5 dl tej, 1 ek cukor, 1 ek só, 2 ek olaj, 1 nagy doboz tejföl, 25 dkg sonka, 1 tömlős sajt, 1 fej lila hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 tojás sárgája, 1 marék szezámmag, 30 dkg sajt, 2 doboz kukorica.

Elkészítés:


A kelt tésztához a tejet a cukorral és az élesztővel felfuttatjuk, majd belekeverjük a lisztes-olajos-sós keverékbe. Jól összegyúrjuk, majd hagyjuk a duplájára kelni. Két részre osztjuk és kb 2 mm vastagságúra kinyújtjuk.
megkenjük a tejföl felével, megsózzuk, rászórjuk az apróra vágott vagy lereszelt sonka felét is rászórjuk. nyomunk rá tömlős sajtot, majd ráreszeljük a fele sajtot. Még egyszer megsózzuk.
Feltekerjük és háromszög alakú formákra vágjuk őket.
A tésztaadag másik felét is így készítjük el.
kivajazott tepsibe állítjuk a szeletkéket. lekenjük tojássárgájával, megszórjuk szezámmaggal és 200 C fokos sütőben kb. 20 perc alatt arany barára sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Én a tejfölt összekeverném a tömlős sajttal, mert úgy egyszerűbb dolgozni vele.
Ha nem megy a háromszögekre vágás, akkor feltekerheted csigának is.

Töltött háromszögek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejfölös pogácsa
Tejfölös pogácsa

Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatom.A lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsolom, hozzáadom a tojás sárgáját a tejfölt és a már felfutott élesztőt. A tésztá...

Elkészítési idő: 70
Nehézség: Könnyű
share
Avatar ropogós sós rudak zsírral,élesztővel
ropogós sós rudak zsírral,élesztővel

A liszttel elmorzsoljuk az élesztőt, a sót és a zsírt, majd hozzáadjuk a tojást és annyi tejfölt, amennyivel jól gyúrható, de kemény tésztát kapunk. Néhány órát, esetleg hűtőben e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

Először az élesztőt kb. 1 dl tejben felfuttatom. Amíg az élesztő felfut kimérem a lisztet és a többi alapanyagot. A hozzávalókat összekeverem. Ha a tészta ragadós adok hozzá még...

Elkészítési idő: 1.5
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk