Családireceptkönyv.hu

Almás pite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


TÉSZTÁHOZ 50 dkg liszt 25 dkg vaj 10 dkg cukor 2 tojássárgája 1 tojás 1 kis poharas tejföl 1 csomag vaníliás cukor 1 csomag sütőpor
TÖLTELÉK 2,5 kg savanykás alma 1 teáskanál őrölt fahéj fél citrom leve cukor 1 tojás a kenéshez

Elkészítés:


Az almát mosd meg, hámozd meg, reszeld le. Locsold meg a citromlével, hogy ne barnuljon be. Tedd addig félre, amíg elkészíted a tésztát. Egy tálban morzsold el a vajat a liszttel, add hozzá a sütőport, a tojást, a tojássárgákat, a tejfölt és a cukrot, majd gyúrd jó alaposan össze. Ha szép fényes, készíts két cipót, és lisztezett deszkán nyújtsd ki őket.

Az egyiket tedd a vajjal kikent tepsi aljába. Egyenletesen oszd el rajta a kinyomkodott almát, szórd meg cukorral és fahéjjal. Majd a második lappal borítsd be az almás tölteléket. A széleket nyomkodd le, a tetejét pedig szurkáld meg egy villával. Végül kend meg egy felvert tojással. Tedd az almás pitét előmelegített sütőbe, és 170 fokon 25-30 perc alatt süsd szép pirosra.

Almás pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikoletta
Almás-mákos köles
Almás-mákos köles

Az almát felvágjuk apró kockákra. A tejben a kölest megfőzzük folyamatos kevergetés mellett, hogy le ne égjen. Amikor félig puha a köles hozzáadjuk az almát majd puhára főzzük vele...

Elkészítési idő: Kb.fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A gyúrt omlós tészta ( linzer és az isler)
A gyúrt omlós tészta ( linzer és az isler)

Előkészítés: Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. Előkészítjük az eszközöket. Tészta begyúrása: A linzer formázása: Miután kellő vastagra nyújtottuk a tésztát, kiszúró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar ISTENI HÁZI KÜRTŐSKALÁCS, SÜTŐBEN SÜTVE!
ISTENI HÁZI KÜRTŐSKALÁCS, SÜTŐBEN SÜTVE!

1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztben elkeverjük a 2 evőkanál cukrot és csipet sót, majd hozzáadjuk az 1 tojást, olvasztott vajat, a vanília aromát,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk