Családireceptkönyv.hu

Grízes mézes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


KREM
cukor
3 evőkanál
tej
0.5 liter
vaníliacukor
2 db
búzadara
4 evőkanál
Ráma
25 dkg
porcukor
20 dkg
TÉSZTA
Ráma
10 dkg
kristálycukor
15 dkg
méz
2 evőkanál
tej
0.5 dl
tojás
1 db
sütőpor
1 csomag
liszt
50 dkg

Elkészítés:


Lépés 1
10 dkg Rama, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál méz, 0,5 dl tej, 1 db tojás, 1 cs. sütőpor: ezeket gőz fölött felolvasztom, majd hűlés után 50 dkg lisztet teszek bele és jól összegyúrom. Maximum 30x40 cm-es tepsi hátán 4 lapot sütök belőle.
Lépés 2
0,5 l tej 3 evőkanál cukor, 1 vaníliacukor, 4 evőkanál búzadara. Ezekből tejbegrízt főzök.
Lépés 3
25 dkg Ramát 20 dkg porcukorral, 1 vaníliacukorral habosra keverek, majd a kihűlt grízzel összedolgozom és kettéosztom.
Lépés 4
Töltés: 1. lapra a krém felét rákenem, a 2. lapot megkenem baracklekvárral, ráhelyezem a 3. lapot és a krém másik felét, majd erre a 4. lapot. Tetejére 10 dkg étcsokoládét 2 evőkanál étolajjal gőz fölött felolvasztok, még melegében rásimítom.
Lépés 5
Szeletelés: következő nap, mert akkorra puha lesz.. Vizes késsel szeletelem.

Grízes mézes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar MÁKOS ALMÁS KRÉMES
MÁKOS ALMÁS KRÉMES

gy tepsi alját vajjal kikenjük, és liszttel megszórjuk, vagy sütőpapírt teszünk az aljára. A tojások fehérjét hideg vízzel kemény habbá verjük, a cukrot kanalanként hozzáadjuk, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütés nélküli karamelles vaníliás torta
Sütés nélküli karamelles vaníliás torta

Elkészítés A kekszet három egyenlő részre osztjuk, egy sütőformába szorosan egymás mellé rakunk egy rétegnyit. Megcsináljuk a karamellt. A cukrot edénybe tesszük, lassú tűzön felo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krémes
Krémes

A vízben csomómentesre keverjük a pudingporokat, beletesszük a cukrot és a vaníliát és megfőzzük. Közben a tojásfehérjét felverjük a sóval. Amikor a puding kész, azonnal, kis adag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk