500 ml 2,8%-os tej
1 csipet só
65 g búzadara
40 g kristálycukor
10 g vaníliás cukor - bourbon
A tejet feltesszük főni.Kimérjük a cukrot és a búzadarát, vaníliás cukrot, sót, majd összekeverjük őket.Mikor forr a tej, takarékra vesszük a tűzhelyet, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukros-búzadarás keveréket.Addig tartjuk a tűzhelyen - folyamatosan keverve -, míg be nem sűrűsödik a tejbegríz.Melegen tálakba szedjük a tejbegrízt, majd fahéjjal, vagy kakaóporral megszórva, esetleg valamilyen lekvárral tálaljuk.
A tejet a cukorral együtt addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik benne a cukor. Ez után keverjük hozzá a tejszínt, a citromlevet és a reszelt citromhéjat. Öntsük a kev...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA húst ledaráljuk s az összes hozzávalóval jól átdolgozzuk, átgyúrjuk majd megtöltjük a sertés bélbe, egy éjszaka hagyjuk rudakon kilógni majd mehet a füstre. Vékony bélben 2-3 nap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. változat (főzve) A kisebb darabokra vágott csirkemájat tedd fel annyi szűrt vízzel a gázra, amennyi épp ellepi és tedd még hozzá egészben a fokhagyma gerezdeket, a fél hagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://receptbazar.blogspot.hu/2016/02/boszorkanypogacsa.html
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű