Családireceptkönyv.hu

Kókuszos kevert süti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók
1 tepsire
A tésztához
125 g kristálycukor
125 g búzaliszt (BL55)
25 g vaj
25 g kókuszreszelék
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
8 g sütőpor
10 g vaníliás cukor - bourbon
125 ml 2,8%-os tej
1 evőkanál holland kakaópor
0.5 mokkáskanál rumaroma
A tetejére
50 g tejcsokoládé
50 g étcsokoládé (45%-os)
5 evőkanál kókuszreszelék

Elkészítés:


anál kókuszreszelék
Elkészítés
45 perc

Egy robotgép segítségével kikeverjük a kristálycukrot a tojással, a vaníliás cukorral és a vajjal.

Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport, a tejet, és a rumaromát, majd tovább keverjük amíg egynemű nem lesz a massza. Legvégül belekeverjük a kókuszreszeléket is.

A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A tepsi mérete: 28x19cm és 7 cm magas. Előmelegített, 180 C fokos sütőben megsütjük. A végén tűpróbával ellenőrizzük!

A süteményről levesszük a sütőpapírt, majd megfordítva egy rácson kihűtjük. (Azért fordítjuk meg, mert így szép egyenletesen tudjuk majd eloszlatni a tetején a csokit.)

Gőz felett felolvasztjuk a csokoládét.

Egyenletesen eloszlatjuk a süti tetején, majd amikor kissé megdermedt, megszórjuk kókuszreszelékkel.

Megvárjuk, amíg megszilárdul a csoki a tetején, majd tálaljuk az elkészült kókuszos kevert süteményt.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez a kókuszos kevert süti egy végtelenül egyszerű és gyors sütemény kókusz kedvelőknek. Érdemes kipróbálni! :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dóri
Habkönnyű (kakaós) angyalpiskóta
Habkönnyű (kakaós) angyalpiskóta

A tojásfehérjéket egy nagy tálban félig felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Belekeverjük a vaníliakivonatot is. A keményre vert tojásfehérjéhez l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Joghurtos meggyes
Joghurtos meggyes

5 tojás sárgáját, 2,5 joghurtos pohár cukrot, fél citrom levét és reszelt héját, 1 csipet sót keverj habosra fél dl forró vízzel. Keverj bele 2 pohár sima joghurtot, 1 pohár étolaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsi
Jaffa szelet
Jaffa szelet

A tészta hozzávalóit összekeverjük, és sütjük. Mikor kihűlt kettőbe vágjuk. Az egyik felét elmorzsoljuk. A krémhez a baracklekvárt és a cukrot megfőzzük 2,5dl vízben, mikor kihűlt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Judit
Cookies
Cookies

A csokit kis darabokra tördeljük. A lisztet az élesztőtálba szitáljuk. A puha vajat a kristálycukorral és a barna cukorral habosra keverjük. Akkor jó, ha fényes, sima masszát k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk