3 ek görög joghurt
2 tojás
1 tk só
1 dl langyos víz
1 dl olaj
2 tk cukor
75 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
Töltelék:
10 dkg vaj
1 tk só
1 tojás a kenéshez
fekete kömény a szóráshoz
2 ek vágott medvehagyma
Elkészítése:
A hozzávalókból kelt tésztát dagasztok, majd kelesztőtálban duplájára kelesztem. Jól formázható, rugalmas, inkább kicsit lágyabb tészta legyen. Míg kel elkészítem a vajat.
A töltelék elkészítése:
A vajat kikeverem a sóval. Nem kell megolvasztani, csak éppen kenhető legyen. A medvehagymát is hozzáadom.
Összeállítás:
Mikor megkelt a tészta, lisztezett felületre borítom, kétfelé vágom. Az egyik tésztát vékony kör alakúra nyújtom, míg a másikat téglalapra majd megkenem a sós medvehagymás vajjal.
A kör alakút szeletekre osztom, ebből lesznek a kiflik. A másikat feltekerem,és 1,5 cm-es szeletekre vágom,és lefordítva a csigákat szilikonnal bélelt sütőlapra helyezem.
A kiflinek valókat feltekerem,és szintén a sütőlapra rakom.
Megkenem tojással a tetejét megszórom fekete köménnyel és 20 percet kelesztem.
Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt készre sütöm. Kevés gőzt adok hozzá, amit egy spricceléssel szoktam flakonból a sütőbe juttatni.
Az élesztőt egy kevés cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, bele keverjük a sót és a cukrot, a tojásokat,bele reszeljük a citrom héját, sütőtököt...
Elkészítési idő: 3 Nehézség: NehézDagasztás kelesztés nyújtás töltés kelesztés kb 30' lekenni tojással 180 C sütni 2 db 30-35 cm rúd Mák töltelék Hozzávalók 1 rúd bejglihez, 1 rúd kalácshoz, 20 db po...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszthez hozzáadunk 2 egész tojást, 4 tojássárgáját, 12 kanál olvasztott vajat, 12 kanál porcukrot, 2 dkg cukorral feloldott élesztőt, 1 lecsapott kávéskanál sót, 1/2 liter tejet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű~A folyékony majd a száraz összetevőket is a kenyérsütő üstjébe mérem, lágyabb de nem ragacsos tésztát dagasztok, 30 percig hagyom kelni, fedeles tálban. ~Deszkára borítom, megf...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz