A recept hozzávalói (
12
személyre)
A tésztához:
20 dkg vaj
25 dkg liszt
2 db tojás
0.5 csomag sütőpor
1 késhegynyi só
2 evők. fehérbor
A töltelékhez
1 kg sült tök
2 db tojás
10 dkg cukor
A tészta kenéséhez:
1 db tojássárgája
Elkészítés
A tészta anyagát jól összedolgozom és két részre osztom.
Az egyik részt tepsi nagyságúra nyújtom és egyenletesen kibélelem vele.
A sült tök húsát összetöröm. A tojások sárgáját a cukorral kikeverem, összedolgozom a tökpéppel, majd hozzákeverem a felvert tojásfehérjét. Ráteszem a tésztára.
A másik adag tésztát kinyújtom és ráborítom a töltelékre. Tojássárgájával megkenem, és villával megszurkálom a tetejét. Közepesen meleg sütőben megsütöm
Elkészítés: 1. A cseppekhez a vizet felforraljuk a cukorral, majd belekeverjük a tejport és a kókuszt. Kihűtjük, majd golyókat formálunk. 2. A tésztához keverjük habosra a marg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztához a tojást a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat és a meleg vizet, és jól összekeverjük. Beletesszük a lisztet és a sütőport, jól összedolgozzuk. A masszát...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk; először elmorzsoljuk a vajat a liszttel, majd hozzáadjuk a többi belevalót is. Kinyújtjuk, a formába fektetjük, és 160 fokos sütőben 15 percig el...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTészta A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy mélyebb falú tálcába egyengetjük. Krém A tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, majd kihűtjük. A túrót elektromos habv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű