A recept hozzávalói (
12
személyre)
A tésztához:
20 dkg vaj
25 dkg liszt
2 db tojás
0.5 csomag sütőpor
1 késhegynyi só
2 evők. fehérbor
A töltelékhez
1 kg sült tök
2 db tojás
10 dkg cukor
A tészta kenéséhez:
1 db tojássárgája
Elkészítés
A tészta anyagát jól összedolgozom és két részre osztom.
Az egyik részt tepsi nagyságúra nyújtom és egyenletesen kibélelem vele.
A sült tök húsát összetöröm. A tojások sárgáját a cukorral kikeverem, összedolgozom a tökpéppel, majd hozzákeverem a felvert tojásfehérjét. Ráteszem a tésztára.
A másik adag tésztát kinyújtom és ráborítom a töltelékre. Tojássárgájával megkenem, és villával megszurkálom a tetejét. Közepesen meleg sütőben megsütöm
Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral egy kevés meleg tejben, majd hozzáadjuk a liszthez, melyben előzőleg elkevertük a sót.Ezután a többi tejjel alaposan hólyagos tésztává dagasztju...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Nehéz1 -es tészta: A hájat megtisztítani. A szoba hőmérsékletű hájat összegyúrjuk az 1 kg lisztből elvett 15 dekányi liszttel, félretesszük hűvös helyre, de ne a hűtőbe! A három tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA cukrot és vajat gőz felett felolvasztunk, majd hozzáadunk 2 tojást és 5 percig tovább keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és az előre elkészített pudingot. Ekkor levesszük a gő...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összeállítjuk, majd két részre osztjuk, és folpackba csomagolva az egyik részt a hűtőbe, a másikat a mélyhűtőbe tesszük. A tojásfehérjét a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű