A recept hozzávalói (
12
személyre)
A tésztához:
20 dkg vaj
25 dkg liszt
2 db tojás
0.5 csomag sütőpor
1 késhegynyi só
2 evők. fehérbor
A töltelékhez
1 kg sült tök
2 db tojás
10 dkg cukor
A tészta kenéséhez:
1 db tojássárgája
Elkészítés
A tészta anyagát jól összedolgozom és két részre osztom.
Az egyik részt tepsi nagyságúra nyújtom és egyenletesen kibélelem vele.
A sült tök húsát összetöröm. A tojások sárgáját a cukorral kikeverem, összedolgozom a tökpéppel, majd hozzákeverem a felvert tojásfehérjét. Ráteszem a tésztára.
A másik adag tésztát kinyújtom és ráborítom a töltelékre. Tojássárgájával megkenem, és villával megszurkálom a tetejét. Közepesen meleg sütőben megsütöm
A tojásokat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a kefirt.. Ezután a sütőporral elkevert lisztet, majd alaposan összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük,tetejét meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalók felhasználásával kakaós piskótát sütünk. 3 részre vágjuk. Krém: 1 üveg kimagozott meggyet, 10 dkg cukorral, 1 evőkanál vízzel és 1 kávéskanál fahéjjal felfőzünk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt elő kell melegíteni 160-165 fokra. 2. Össze kell keverni a lisztet, cukrot, sütőport. 3. Ehhez kell adni a felvert tojást, olajat, tejet. 4. Az egészet csomó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverjük, a vizet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy jól gyúrható, kellően rugalmas, nem kemény, és nem ragacsos tésztát kapjunk. Becsomagoljuk fóliába,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű