hurka,
kolbász,
zsír,
Burgonya,
vaj,
tejföl,
só,
fehérbors.
A hurkát, kolbászt zsírra teszem egy tepsibe és megsütöm. /Utána a maradék piros zsírt leszűröm és nagyon finom kenyérre kenve/
A burgonyát megpucolom, összedarabolom és felteszem főni sós vízben. Amikor megfőtt leszűröm, sózom fehérborsozom, hozzáadom a vajat és a tejfölt és pürésítem. Csemege uborkával tálaltam, de ki mit szeret hozzá.
Jó étvágyat kívánok.
1. A vegyes sertéshúst és a szalonnát közepes lyukú tárcsán ledarálom. 2. Összekeverem a fűszerekkel, a sóval, a borssal, a paprikával, a szegfűborssal és a zúzott fokhagymával...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat jól összekeverjük, ezután 3 napig állni hagyjuk, de naponta egyszer jól átkeverjük. 3 nap után marha bélbe töltjük. Füstölés után sokáig eláll.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A csülköt felöntjük vízzel, beleteszünk kb. 2 evőkanál sót, fűszerezzük és vajpuhára főzzük. 2. Kicsontozzuk, nagyobb darabokra vágjuk. 3. A zúzott fokhagymát elkeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTisztítsuk és mossuk meg alaposan a sertésbélt vigyázzunk, hogy ne szakítsuk el. Keverjünk el egy evőkanál sót, 300 ml vízbe. Szeleteljük apró darabokra a húsokat, keverjük össze e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű