Családireceptkönyv.hu

Házi rizses hurka


Írta:

Elk. idő: 4 óra
Adag: 15
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 2 kg toka szalonna
- 3 kg tüdő
- 3 kg máj
- 3 kg apróhús
- 7 kg fej
- 2,5 kg rizs
- 20 dkg só
- 7 dkg őrölt fekete bors
- 9 evőkanál majoránna
- 1 kg hagyma
- 5 teáskanál őrölt pirospaprika

Elkészítés:


A hús alapanyagokat leabálom, majd ledarálom. A darált anyag kb 14 kg
A rizst előfőzöm, majd összekeverem a darált anyagokkal, és a fűszerekkel.
A jól átgyúrt masszát sertésbélbe töltöm, majd forró vízbe teszem, és leabálom.
A kihűlt hurkákat lefagyasztom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Disznóvágás,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sajtos grillkolbász - OK
Sajtos grillkolbász - OK

1. A felkockázott húst finom tárcsát többször átdarálom. 2. A masszához hozzáadom a fűszereket és belegyúrom a tejet. 3. A sajtot felkockázom és belekeverem. 4. Bélbe l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Tünde
Zöldséges toros leves
Zöldséges toros leves

A szívet, a májat és a tüdőt enyhén sós vízben (disznóvágáskor az abalében) kb. 1,5 óra alatt majdnem puhára főzzük. Lecsöpögtetve egy kicsit hűlni hagyjuk, majd hideg vízzel leöbl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zsemlés májas hurka - OK
Zsemlés májas hurka - OK

1. A tokaszalonnát, szalonnafélét, az apróhúst sós vízben puhára főzzük. 2. A májat nyersen apró lyukú húsdarálón ledaráljuk. 3. Ha a húsfélék puhára főttek, szintén ledará...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Kolbász 4 - OK
Kolbász 4 - OK

1. A vegyes sertéshúst és a szalonnát közepes lyukú tárcsán ledarálom. 2. Összekeverem a fűszerekkel, a sóval, a borssal, a paprikával, a szegfűborssal és a zúzott fokhagymával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk