- 2 kg toka szalonna
- 3 kg tüdő
- 3 kg máj
- 3 kg apróhús
- 7 kg fej
- 2,5 kg rizs
- 20 dkg só
- 7 dkg őrölt fekete bors
- 9 evőkanál majoránna
- 1 kg hagyma
- 5 teáskanál őrölt pirospaprika
A hús alapanyagokat leabálom, majd ledarálom. A darált anyag kb 14 kg
A rizst előfőzöm, majd összekeverem a darált anyagokkal, és a fűszerekkel.
A jól átgyúrt masszát sertésbélbe töltöm, majd forró vízbe teszem, és leabálom.
A kihűlt hurkákat lefagyasztom.
A hozzávalókat jól összekeverjük, ezután 3 napig állni hagyjuk, de naponta egyszer jól átkeverjük. 3 nap után marha bélbe töltjük. Füstölés után sokáig eláll.
Elkészítési idő:1. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, kevés vajon megdinszteljük. 2. Belerakjuk a felszeletelt májat, majoránnával, kakukkfűvel és borssal fűszerezzük, majd fedő alatt kés...
Elkészítési idő:A hús alapanyagokat leabálom, majd ledarálom. A darált anyag kb 14 kg A rizst előfőzöm, majd összekeverem a darált anyagokkal, és a fűszerekkel. A jól átgyúrt masszát sertésbélbe...
Elkészítési idő: 4 óra