- 2 kg toka szalonna
- 3 kg tüdő
- 3 kg máj
- 3 kg apróhús
- 7 kg fej
- 2,5 kg rizs
- 20 dkg só
- 7 dkg őrölt fekete bors
- 9 evőkanál majoránna
- 1 kg hagyma
- 5 teáskanál őrölt pirospaprika
A hús alapanyagokat leabálom, majd ledarálom. A darált anyag kb 14 kg
A rizst előfőzöm, majd összekeverem a darált anyagokkal, és a fűszerekkel.
A jól átgyúrt masszát sertésbélbe töltöm, majd forró vízbe teszem, és leabálom.
A kihűlt hurkákat lefagyasztom.
1. A felkockázott húst finom tárcsát többször átdarálom. 2. A masszához hozzáadom a fűszereket és belegyúrom a tejet. 3. A sajtot felkockázom és belekeverem. 4. Bélbe l...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szívet, a májat és a tüdőt enyhén sós vízben (disznóvágáskor az abalében) kb. 1,5 óra alatt majdnem puhára főzzük. Lecsöpögtetve egy kicsit hűlni hagyjuk, majd hideg vízzel leöbl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tokaszalonnát, szalonnafélét, az apróhúst sós vízben puhára főzzük. 2. A májat nyersen apró lyukú húsdarálón ledaráljuk. 3. Ha a húsfélék puhára főttek, szintén ledará...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A vegyes sertéshúst és a szalonnát közepes lyukú tárcsán ledarálom. 2. Összekeverem a fűszerekkel, a sóval, a borssal, a paprikával, a szegfűborssal és a zúzott fokhagymával...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz