50 dkg rizs, 1 kg disznómáj, 1 kg tokaszalonna, 80 dkg disznóhús, 10 dkg zsír, 25 dkg vöröshagyma, 2 dkg cajary bors, só, 1 csapott ek majoránna
1. A kockákra feldarabolt húsféléket hideg vízben feltesszük főni, köztük a májat is.
2. 20 percnyi forralás után a májat kiemeljük, de a többi zsiradék- és húsfélét még további 30 percig főzzük.
3. A zsíron az apró kockákra vágott szalonnát üvegesre fonnyasztjuk.
4. A hús főzőlevében a megtisztított, megmosott rizst puhára főzzük, majd hideg vízben leöblítjük.
5. A kihűlt zsiradékot a hússal közepes lyukú húsdarálón ledaráljuk, és a megfonnyasztott hagymával, a megfőzött rizzsel, a fűszerfélékkel kellően szórva összekeverjük.
6. Ha nem találjuk elég képlékenynek a töltéshez, a főzővízből hígíthatjuk.
7. A hurkabélbe lazán betöltjük, végeit elkötjük, és alig forró vízben 30 percig főzzük.
8. Ha kihűlt, fogyasztás előtt átsütjük, hidegen vagy melegen tálaljuk.
Alapanyagokat alaposan össze kell gyúrni, majd vékony kolbászbélbe tölteni.
Elkészítési idő: 2 óraA húst, nyelvet, tüdőt bő vízben megfőzzük, majd kihűtjük. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd megpirítjuk. A rizset megfőzzük. A nyers májat, a kihűlt húst, nyelvet, tüd...
Elkészítési idő:A májat nyers májat egyharmadrész abált szalonnával ledaráljuk. Fűszereket adunk hozzá izlés szerint.Abalével pépesre dolgozzuk a maszát, feltöltjük. A feltöltött hurkákat forró a...
Elkészítési idő: