Hozzávalók
A piskótához:
35 dkg liszt,
20 dkg kristálycukor,
12 dkg Rama,
2 tojás,
2 ek. olaj,
150-200 ml tej,
1 csomag sütőpor,
1 csipet só.
A csokimázhoz
25 dkg ráma,
4 ek. rum-vagy aroma,
4 ek. forró víz,
35 dkg porcukor,-kóstolni majd.
5 dkg kakaópor.
A piskóta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd egy rámával kikent, kilisztezett tepsiben (kb. 40x30 cm) simítjuk, és megsütjük. Ha megsült, egy fakanál végével a piskótába lyukakat készítünk. Egy edényben felolvasztjuk a rámát, hozzáadjuk a rumot és a vizet, majd a cukrot és a kakaóport is. Állandó keverés mellett sima mázat főzünk. A mázat langyosra hűtjük, majd ráöntjük a piskótára, így a lyukak megtelnek csokival.
Jó étvágyat kívánok.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, beleteszünk egy csipet sót és a hideg túrót. Az egészet jól összegyúrjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap reggel lisztezett nyújtódes...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA cukrot és a tojássárgákat habosra verjük. A csokidarabokat a margarinnal megolvasztjuk a mikróban, 20 másodpercenként kevergetve, vagy vízgőz felett. A tojások fehérjéjét kemé...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban . A kókusztejet felmelegítjük, összekeverjük a citromlével, kókuszzsírral majd hozzáadjuk a száraz keverékhez. Sütőpapírral kib...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, cukorral, sütőporral, a tojássárgájákkal és kevés tejjel. Gyúrható tésztát készítünk. 22 x 34-es tepsit kizsírozunk, és kilisztezünk. Kb. 1 c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű