Dobos szelet, vagy hatlapos.
Tésztája.
50 dkg.liszt,
2 db.tojás,
3 dkg.vaj,
1 cs. szalalkáli,
1 dl. tej,
20 dkg.porcukor.
A szalalkálit feloldjuk a tejben majd a többi hozzávalóval tésztává gyúrjuk. A tésztát 6 részre osztjuk és gáztepsi hátán a lapokat megsütjük.
Krém:
7,5 dl. tej,
4 ek.liszt,
1 ek. kakaó,
1cs. vanilincukor.
Ezeket felfőzzük és amikor kihűlt, akkor adjuk hozzá a következőt:
35 dkg.porcukor,
25 dkg. vaj.-ezeket habosra keverjük és a kihűlt, felfőzött anyaghoz adjuk. A lapokat szépen sorban megtöltjük.
Máz:
4 ek víz,
4 ek. kakaó.
4 ek. cukor,
1-2 csepp citromlé-fényesbb lesz,
A máz hozzávalóit sűrűre főzzük és rákenjük a tésztára. Másnap szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok
Dobos szelet, vagy hatlapos.
Tésztája.
50 dkg.liszt,
2 db.tojás,
3 dkg.vaj,
1 cs. szalalkáli,
1 dl. tej,
20 dkg.porcukor.
A szalalkálit feloldjuk a tejben majd a többi hozzávalóval tésztává gyúrjuk. A tésztát 6 részre osztjuk és gáztepsi hátán a lapokat megsütjük.
Krém:
7,5 dl. tej,
4 ek.liszt,
1 ek. kakaó,
1cs. vanilincukor.
Ezeket felfőzzük és amikor kihűlt, akkor adjuk hozzá a következőt:
35 dkg.porcukor,
25 dkg. vaj.-ezeket habosra keverjük és a kihűlt, felfőzött anyaghoz adjuk. A lapokat szépen sorban megtöltjük.
Máz:
4 ek víz,
4 ek. kakaó.
4 ek. cukor,
1-2 csepp citromlé-fényesbb lesz,
A máz hozzávalóit sűrűre főzzük és rákenjük a tésztára. Másnap szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok
1. A tejet a mikróban egy műanyagtálban felforrósítjuk. Vagy tűzhelyen egy fazékban. 2. Míg melegszik szétválasztjuk a tojás fehérjét és a sárgáját. Én a fehérjét egy kisebb tálba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk - akkor jó ha pattog - de vigyázzunk, hogy ne égessük meg. Majd egy konyharuhával ledörzsöljük a héját. 2 Közben gőz felett felolvasztjuk a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA krémhez a vaníliás pudingport és a lisztet csomómentesen elkeverjük egy kevés tejben, majd a maradék tejjel folyamatosan kevergetve sűrű krémet főzünk belőle. A margarint habosr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót villával összetörjük. A citromot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük. A ribizlit leszemezzük a száráról. A puha vajat összekeverjük a porcukorral, a citromhéjjal, a van...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű