menu

Családireceptkönyv.hu

Almás muffin GM


Írta:

Elk. idő: 20 + 40 perc
Adag: 24 darab
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Száraz anyagok:
15 dg rizsliszt
12 dg keményítő (burgonya, kukorica vagy tápióka)
20 dg kristálycukor (eritrit)
1 kávéskanál GM sütőpor vagy szódabikarbóna
csipet só
1 teáskanál fahéj
Nedves anyagok:
1 tojás
2 dl tejföl, 7-8 evőkanál olaj (vagy olvasztott vaj)
1/2 citrom héja és leve
végül: 3 nagy alma durvára reszelve
1/2 érett körte egyforma kockákra vágva

Elkészítés:


Melegítsd be a sütőt 160C fokra.
Készítsd elő a muffinsütőt a papírkosárkákkal.
Tedd a száraz anyagokat egy mély tálba, keverd össze és csinálj a közepébe egy mélyedést.
Ebbe öntsd kevergetve a nedves anyagokat és a lereszelt citromhéjat.
Jól keverd össze és végül add hozzá a citromlével meglocsolt reszelt almát (ha közben levet eresztett volna, öntsd le) és keverd óvatosan a masszába.
A papírformákba tegyél 1 evőkanál mennyiséget a masszából, arra helyezz egy kocka körtét majd töltsd nyugodtan tele, a GM anyagok sütés közben kissé összetöppednek).
Viszonylag lassan sülnek, beállíthatod a sütési időt 35 percre és onnan nézd tűpróbával - és a szín alapján, hogy kész van-e.
kétszer 12 darab lesz belőle.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ugyan a fő szabály a Gm tésztáknál hogy alacsonyabb hőfokon és tovább kell sütni mint a "normális" liszteket, úgy tapasztaltam, nem árt a sütési idő vége felé 175 C fokra emelni a hőmérsékletet hogy szebben piruljon.

Almás muffin GM

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gluténmentes, Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anya-mami
Varázslatos mákos süti
Varázslatos mákos süti

A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és összegyúrjuk, vagy robotgéppel összekeverjük. Amikor megfelelő az állaga, kettőbe osztjuk, majd kinyújtjuk a tésztákat. Közben összeállít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Házi rétes
Házi rétes

A lisztet elmorzsoljuk a zsírral. A langyos vízben elkeverjük a sót az ecetet. A liszthez hozzáadjuk a vizet, és dagasztjuk legalább fél óráig, azután ha a kezünkhöz a tészta raga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis-szilvalekváros bukta recept
Csokis-szilvalekváros bukta recept

A tejjel a pudingport felfőzzük, kihűtjük és a szilvalekvárral csomómentesre kikeverjük. A tészta készítése: kevés, langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitálju...

Elkészítési idő: 2 ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Nápolyi töltelék
Nápolyi töltelék

A kekszet, a diót elkészítjük egy tálba. A többi hozzávalót egyszerre feltesszük olvasztani forrásig. Tűzről levéve belekeverjük a kekszet és a diót, majd rummal ízesítjük. Langyos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk