menu

Családireceptkönyv.hu

Almás muffin GM


Írta:

Elk. idő: 20 + 40 perc
Adag: 24 darab
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Száraz anyagok:
15 dg rizsliszt
12 dg keményítő (burgonya, kukorica vagy tápióka)
20 dg kristálycukor (eritrit)
1 kávéskanál GM sütőpor vagy szódabikarbóna
csipet só
1 teáskanál fahéj
Nedves anyagok:
1 tojás
2 dl tejföl, 7-8 evőkanál olaj (vagy olvasztott vaj)
1/2 citrom héja és leve
végül: 3 nagy alma durvára reszelve
1/2 érett körte egyforma kockákra vágva

Elkészítés:


Melegítsd be a sütőt 160C fokra.
Készítsd elő a muffinsütőt a papírkosárkákkal.
Tedd a száraz anyagokat egy mély tálba, keverd össze és csinálj a közepébe egy mélyedést.
Ebbe öntsd kevergetve a nedves anyagokat és a lereszelt citromhéjat.
Jól keverd össze és végül add hozzá a citromlével meglocsolt reszelt almát (ha közben levet eresztett volna, öntsd le) és keverd óvatosan a masszába.
A papírformákba tegyél 1 evőkanál mennyiséget a masszából, arra helyezz egy kocka körtét majd töltsd nyugodtan tele, a GM anyagok sütés közben kissé összetöppednek).
Viszonylag lassan sülnek, beállíthatod a sütési időt 35 percre és onnan nézd tűpróbával - és a szín alapján, hogy kész van-e.
kétszer 12 darab lesz belőle.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ugyan a fő szabály a Gm tésztáknál hogy alacsonyabb hőfokon és tovább kell sütni mint a "normális" liszteket, úgy tapasztaltam, nem árt a sütési idő vége felé 175 C fokra emelni a hőmérsékletet hogy szebben piruljon.

Almás muffin GM

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gluténmentes, Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Filléres habos diós szelet - tojás nélkül
Filléres habos diós szelet - tojás nélkül

A cukrot az ásványvízbe keverjük. Addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen felolvad. A lisztet, a sütőport és a diót összekeverjük és a cukros vízhez adjuk, jól kikavarjuk. 22 x 35...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túrós pite Eta módra
Túrós pite Eta módra

A töltelékhez meg főzöm a pudingot , pudingport , étkezési keményítőt, vaníliát el keverem a fele tejben majd sűrű pépet főzök belőle. Mikor már jól forr leveszem a tűzhelyről s ak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Esti sütemény_ teához
Esti sütemény_ teához

1.A mandulát forró vízbe tesszük, leszűrjük és lehéjazzuk. Ezután sütőben megszárítjuk kb. 10 perc alatt és durvára vágjuk. 2.A Ramát a liszttel elmorzsoljuk, a többi hozzávalót...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Jugoszláv Krémes
Jugoszláv Krémes

A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A tésztát két lapban sütjük, vagy egyben és kettévágjuk. A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot kem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk