Száraz anyagok:
15 dg rizsliszt
12 dg keményítő (burgonya, kukorica vagy tápióka)
20 dg kristálycukor (eritrit)
1 kávéskanál GM sütőpor vagy szódabikarbóna
csipet só
1 teáskanál fahéj
Nedves anyagok:
1 tojás
2 dl tejföl, 7-8 evőkanál olaj (vagy olvasztott vaj)
1/2 citrom héja és leve
végül: 3 nagy alma durvára reszelve
1/2 érett körte egyforma kockákra vágva
Melegítsd be a sütőt 160C fokra.
Készítsd elő a muffinsütőt a papírkosárkákkal.
Tedd a száraz anyagokat egy mély tálba, keverd össze és csinálj a közepébe egy mélyedést.
Ebbe öntsd kevergetve a nedves anyagokat és a lereszelt citromhéjat.
Jól keverd össze és végül add hozzá a citromlével meglocsolt reszelt almát (ha közben levet eresztett volna, öntsd le) és keverd óvatosan a masszába.
A papírformákba tegyél 1 evőkanál mennyiséget a masszából, arra helyezz egy kocka körtét majd töltsd nyugodtan tele, a GM anyagok sütés közben kissé összetöppednek).
Viszonylag lassan sülnek, beállíthatod a sütési időt 35 percre és onnan nézd tűpróbával - és a szín alapján, hogy kész van-e.
kétszer 12 darab lesz belőle.
Ugyan a fő szabály a Gm tésztáknál hogy alacsonyabb hőfokon és tovább kell sütni mint a "normális" liszteket, úgy tapasztaltam, nem árt a sütési idő vége felé 175 C fokra emelni a hőmérsékletet hogy szebben piruljon.
Nagymamám dióval készítette, Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap 3-4 mm "vastagra" nyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, és a közepére tesszük a lekvárt. Kétféle lekvárral...
Elkészítési idő: 1 óraA tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét fele cukorral habbá verjük egy másik tálba a sárgáját is felverjük a cukorral hozzáöntsük az olvasztott vajat gőz fölött megolvasztott csokit...
Elkészítési idő:palacsinta hozzávalóit összekavarjuk, majd olajban kisütjük a palacsintákat. A mascarponét a cukorral és a vaníliás cukorral összedolgozzuk, hozzáadjuk a citromlevet. Minden palac...
Elkészítési idő: