6 db. tojás,
6 ek. liszt,
6 ek. porcukor,
fél cs. sütőpor,
lekvár vagy dzsem.
A hat db. tojássárgáját habosra keverem a porcukorral, a tojások fehérjét habbá verem, a lisztben elkeverem a sütőport. A kikevert tojássárgájához adom a sütőporos lisztet a felvert habot és sütőpapírral bélelt gáztepsiben megsütöm. Ha megsült, úgy ahogy van papírostól egy nedves konyharubába feltekerem, egy kicsit úgy hagyom, majd leveszem róla a konyharuhát, és a piskótát megkenem a lekvárral, dzsemmel és visszatekerem. Porcukorral meghintve tálalom.
Jó étvágyat kívánok
Tészta: A hozzávalókat kemény tésztává dolgozzuk össze, majd a felét a zsírozott tepsi aljába reszeljük nagy lukú reszelőn. Töltelék: A tojás fehérjét felverem habnak 15 dkg p...
Elkészítési idő:Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts ke...
Elkészítési idő:Felverem a tojások fehérjét kevés cukorra NEM kőkemény habnak, külön felverem a sárgáját a vízzel és a többi cukorral, majd a fehérjéhez keverem. A végén beleforgatom a lisztes, sü...
Elkészítési idő: