Tepsiméret: 35x30 cm.
Hozzávalók a tésztához:
5 tojás,
30 dkg porcukor,
12 ek víz,
30 dkg finom liszt,
1 sütőpor,
12 dkg darált dió.
Krém hozzávalók:
30 dkg vaj,
30 dkg porcukor,
6 deci tej,
6 púpos ek liszt,
1 vaníliás cukor,
20 dkg darált dió,
1 db. citrom reszelt héja.
Tetejére:
15 dkg étcsoki +3 ek. olaj
Tojások sárgáját a porcukorral kikeverem s kanalanként adom hozzá a vizet. Beleszitálom a lisztet, sütőport s bele keverem a diót. Tojások fehérjét pici sóval kemény habbá verem és lazán hozzá keverem a diós masszához. Gáztepsi nagyságú tepsit kibélelek sütőpapírral, rásimítom a masszát és készre sütöm,-tűpróba.. Mikor megsült a tészta lehúzom róla a sütőpapírt és hagyom kihűlni.
Krém.
A lisztet csomómentesre keverem a tej felével és hozzá öntöm a többi tejhez, sűrű péppé főzöm majd lehűtöm.
Vajat, porcukrot, vaníliás cukrot habosra keverem és hozzá adagolom a lisztes pépet és a diót. A
kész krémet rákenem egyenletesen a diós tésztára majd beteszem a hűtőbe dermedni. Mikor lehűlt a sütemény, tetejét leöntöm a csoki mázzal.
Jó étvágyat kívánok!
1. FEHÉR CUKORMÁZ HIDEG ÚTON A porcukrot keverjünk simára 2 tojás fehérjével és fél citrom levével. A mázat azonnal használhatjuk. Langyos sütőben szárítva a bevont süteményeket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtészta Az anyagokat összeállítjuk és jól kidolgozzuk...3 lapot készítünk belőle nagy gáz tepsi hátán sütjük ki krém a vizet a puding porral felfőzzük és ha kész a cukrot a marga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a zsírral elmorzsoljuk, bele a cukor a tojás és a langyos tejben felfuttatott szalakáli. Gyenge tésztát gyúrunk amit picit pihentetünk nem kell sokáig 4 részre vesszük és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kapcsos sütőforma (kb. 26 cm átmérőjű) alját sütőpapírral kibéleljük. A mézes kekszet nejlon tasakba tesszük, végét jól lezárjuk, majd a kekszet egy nyújtófa segítségével apróra...
Elkészítési idő: 15-30 perc Nehézség: Könnyű