Tepsiméret: 35x30 cm.
Hozzávalók a tésztához:
5 tojás,
30 dkg porcukor,
12 ek víz,
30 dkg finom liszt,
1 sütőpor,
12 dkg darált dió.
Krém hozzávalók:
30 dkg vaj,
30 dkg porcukor,
6 deci tej,
6 púpos ek liszt,
1 vaníliás cukor,
20 dkg darált dió,
1 db. citrom reszelt héja.
Tetejére:
15 dkg étcsoki +3 ek. olaj
Tojások sárgáját a porcukorral kikeverem s kanalanként adom hozzá a vizet. Beleszitálom a lisztet, sütőport s bele keverem a diót. Tojások fehérjét pici sóval kemény habbá verem és lazán hozzá keverem a diós masszához. Gáztepsi nagyságú tepsit kibélelek sütőpapírral, rásimítom a masszát és készre sütöm,-tűpróba.. Mikor megsült a tészta lehúzom róla a sütőpapírt és hagyom kihűlni.
Krém.
A lisztet csomómentesre keverem a tej felével és hozzá öntöm a többi tejhez, sűrű péppé főzöm majd lehűtöm.
Vajat, porcukrot, vaníliás cukrot habosra keverem és hozzá adagolom a lisztes pépet és a diót. A
kész krémet rákenem egyenletesen a diós tésztára majd beteszem a hűtőbe dermedni. Mikor lehűlt a sütemény, tetejét leöntöm a csoki mázzal.
Jó étvágyat kívánok!
A tojást, a kakaót, a mézet, a margarint, és a porcukrot gőz fölött összekeverjük. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a liszttel elkevert szódabikarbónát. Jól összedolgozzuk, majd két...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 40 perc, sütés: 40 perc A tésztához a lisztben keverd el a szódabikarbónát, és a többi hozzávalóval alaposan gyúrd össze. Akkor jó, ha elválik az edény falától. Oszd...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 190 fokra. A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk. Kétfelé vesszük, kinyújtjuk a tepsi méretére és egymás után 2 lapot sütünk a tepsi hátu...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport is. Az almákat meghámozzuk és lereszelj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű