1 bögre búzadara (2 dl.)
2 bögre finomliszt,
1 db. tojás,
10 dkg. olvasztott margarin,
2 dl. tej,
1 bögre cukor,
0,5 csomag sütőpor,
1 db. narancs-nagy, vagy 2 db. kisebb,
1 csomag vaníliás cukor.
A sütőt közepes hőmérsékletűre előmelegítjük.
Az olvasztott margarint a cukorral és a tojással habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a reszelt narancshéjjal. Hozzáadjuk az előzőekhez. Hozzáadjuk a grízt, a tejet, a narancs levét és a vaníliás cukrot. Vajazott, tepsibe kb. 20x25-ösbe tesszük és megsütjük. Pár percet pihentetjük és tetszés szerint szeleteljük.
Tetejét porcukorral, vagy kakaós porcukorral szórjuk meg.
Jó étvágyat kívánok.
A vizet beleöntjük egy kis lábasba, hozzáadjuk a margarint, kakaót és összeforraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és a cukrot, majd jól összekeverjük. Ut...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejben a kristálycukorral a szokásos módon megfőzzük a pudingot, és hűlni hagyjuk. 2. A puha margarint habosra keverjük a porcukorral, majd kanalanként belevegyítjük a pud...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat kézzel összedolgozzuk, majd kinyújtjuk a tésztát 4 mm vastagságúra. Az elképzelésünknek megfelelő nagyságú korongokat szaggatunk. Készíthetünk egészen kicsi islerek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat a liszt kivételével gőz felett felfőzzük.Amikor már langyos hozzáadjuk a 45 dkg lisztet, amelybe előtte egy kávéskanál szódabikarbónát keverünk. Teljesen kihűtj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű