1 bögre búzadara (2 dl.)
2 bögre finomliszt,
1 db. tojás,
10 dkg. olvasztott margarin,
2 dl. tej,
1 bögre cukor,
0,5 csomag sütőpor,
1 db. narancs-nagy, vagy 2 db. kisebb,
1 csomag vaníliás cukor.
A sütőt közepes hőmérsékletűre előmelegítjük.
Az olvasztott margarint a cukorral és a tojással habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a reszelt narancshéjjal. Hozzáadjuk az előzőekhez. Hozzáadjuk a grízt, a tejet, a narancs levét és a vaníliás cukrot. Vajazott, tepsibe kb. 20x25-ösbe tesszük és megsütjük. Pár percet pihentetjük és tetszés szerint szeleteljük.
Tetejét porcukorral, vagy kakaós porcukorral szórjuk meg.
Jó étvágyat kívánok.
A tejet picit meglangyosítjuk, feloldjuk benne a vajat, majd kekszes porcukorral összegyúrjuk. Ha szükséges akkor még tejet adok hozzá, míg linzertészta-szerű nem lesz. 20×40 cm-es...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet összemorzsoljuk a hideg, kockára vágott vajdarabokkal, hozzákeverjük a cukrot és a mandulát. Ezután hozzáadjuk a tojást és annyi vizet, amennyit felvesz, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. A kapott tészta kb. 1/3-ad részét (mindenképpen kevesebbet, mint a fele) elvesszük és beledolgozunk 20 g kakaót. A fehér tésztát 3 felé osz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a kétféle cukorral jól kikeverjük. Apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat. A sütőporral elkevert lisztet szép lassan beledolgozzuk, végül pedig a kemény hab...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes