menu

Családireceptkönyv.hu

Tejfölös zöldbableves kolbásszal


Írta:

Elk. idő: 1-óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



zöldbab,
sárgarépa,
zeller,
tejföl,
fehérrépa,
kisebb fej vöröshagyma,
csokor friss petrezselyem,
pirospaprika,
púpos evőkanál liszt,
só, őrölt bors,
parasztkolbász karikázva,
burgonya kockázva.

Elkészítés:



A zöldségeket tisztítsd meg alaposan, a répákat karikázd fel, a hagymát kockázd, a zöldbabot pedig vágd két-három centiméter hosszú darabokra. Ha mindezzel kész vagy, vedd elő a célnak megfelelő fazekat, olajon dinszteld meg benne a hagymát, majd ha már szép üveges, akkor add hozzá a többi zöldséget is és a kolbászt- a petrezselymet még ne, sózd meg, szórd rá a pirospaprikát is, és öntsd fel vízzel és főzz mindenkit puhára. Én tettem bele tésztát is.
Jó étvágyat kívánok!

Tejfölös zöldbableves kolbásszal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
 TEJSZÍNES-MUSTÁROS GOMBAKRÉMLEVES  20 perc
TEJSZÍNES-MUSTÁROS GOMBAKRÉMLEVES 20 perc

A hagymát a vajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, fél perc múlva a 2 üves gombát. Pár percig pirítjuk, majd a mustárral ízesítjük, és felöntjük annyi vízzel, ami...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Paradicsomleves
Paradicsomleves

Az olajat felmelegítjük, majd beleszórjuk a lisztet és fehér habzásig hevítjük. Hozzáadjuk a paradicsompüré 2/3-át, ezután kevés hideg vizet öntünk hozzá, és alaposan összekeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Ököruszály leves
Ököruszály leves

Elkészítés: A marhafarok kétharmadát a sárgarépával és a fehérrépával egy tepsibe tettem, meglocsoltam kevés olajjal, átforgattam benne a húsokat és a zöldségeket is, majd megsózt...

Elkészítési idő: 11 őraa
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Tojásleves
Tojásleves

A lisztből rántást készítünk, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, köménymaggal ízesítjük. Ha felforrt, beleütjük a tojásokat, majd az ecettel ízesít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk