A piskótához
6 db tojás
6 ek cukor
6 ek víz
1 csipet só
8 evőkanál finomliszt
5 ek narancslekvár
A krémhez
400 g mascarpone
4 ek narancslekvár
1 dl narancslé
1 narancsból nyert narancshéj
A piskótához
1.A tojások szétválasztásával kezdjük. A sárgáját és a cukrot habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett, kanalanként hozzáadjuk a vizet, és fehéredésig, 10-15 percig keverjük.
2.A fehérjéhez hozzáadjuk a csipet sót, és kemény habot verünk belőle.
3.A kemény habbá vert fehérjéhez több adagban hozzáadjuk a sárgáját, elkeverjük, majd szintén több részletben beleszitáljuk a lisztet, és összedolgozzuk a tésztát.
4.Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, és elegyengetjük benne a masszát.
5.175 fokon 12-15 perc alatt megsütjük. A végén tűpróbával ellenőrizzük.
6.Miután kivettük a sütőből, még melegen összetekerjük a piskótát, és feltekerve félretesszük kihűlni.
A krémhez
1.Amíg a tészta hűl, addig elkészítjük a krémet. Ehhez minden hozzávalót összekeverünk, majd a hűtőben pihentetjük.
Az összeállítás
1.A kihűlt piskótát óvatosan kitekerjük. Megkenjük a narancslekvárral, majd erre halmozzuk a mascarpone krémet, ügyelve arra, hogy a széltől 1,5 centis távolságot hagyjunk. (Így nem fog kifolyni.)
2.Óvatosan feltekerjük a piskótát, majd legalább 30 percre a hűtőbe tesszük.
3.Felszeletelve tálaljuk.
sütési hőfok: 175°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 38x34 cm
sütési idő: 15 perc
A zsírhoz adjuk a 12,5 dkg lisztet és simára keverjük, majd elosztjuk 3 egyenlő részre. A liszthez adjuk a tojássárgáját, a sót és a langyos ecetes vizet, jól kidolgozzuk hólyagos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük,kevés mandulatejet teszünk hozzá,hogy formázható legyen.180fokon készre sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA mandulalisztet (finomra őrölt mandula) összekeverjük a mákkal, a sütőporral, a kimért folyékony édesítővel. Hozzáadjuk a 2 tojást, a bögre tejet. A felolvasztott vajat hozzáönt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, majd kis gombócokat formálunk belőle. Meghempergetjük a golyókat a kókuszreszelékben
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű