A tésztához
3 db tojás
18 dkg finomliszt
18 dkg vaj
15 dkg cukor
0.5 csomag sütőpor
A pudingkrémhez
1 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
3.5 dl tej
3 ek cukor
150 g crème fraîche (vagy legalább 20%-os, kemény tejföl)
350 g meggy (friss vagy befőtt)
1.A piskota hozáavalóit összekeverjük, egy kapcsos tortaformat sütőpapírral kibélelünk, és a masszát beletöltjük. Előmelegített sütőben 15 percet elősütjük.
2.3,5 dl tejben a cukorral felfőzzük a vaníliapudingot. A tűzről levéve belekeverjük a creme fraiche-t (vagy tejfölt).
3.Az elkészült pudingkrémet a félkész piskótára öntjük, megszórjuk meggyel.
4.További 25-30 percet sütjük.
5.Jól behűtve szeleteljük!
sütési hőfok: 200°C
tepsi mérete: 24 cm
A tojásokat elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral. Hozzáadjuk az olajat és jól összekeverjük. A többi hozzávalót is hozzáadjuk és legvégül az almát dolgozzuk bele. Sütőpapírral...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz aszalt sárgabarackot, beáztatjuk 1-2 órára annyi vízbe, amennyi ellepi. Miután beáztattuk az összetevőket összeturmixoljuk és éppen csak annyi vizet ( amiben beáztattuk) öntünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit hámozd meg, vágd kockára és tedd egy kis fazékba, öntsd hozzá a vizet, a citromlevet és lefedve főzd kb 5-10 percig, amíg kicsit megpuhul. Még forrón pürésítsd a főzőlév...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCipót gyúrok. A 10 dkg zsírt felolvasztom +10 dkg liszttel elkeverem és a kinyújtott tésztára kenem. Fetekerem szorosan. Négy részre vágom. Pihentetem 10-20 percig majd kinyútom...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes