A tésztához
3 db tojás
18 dkg finomliszt
18 dkg vaj
15 dkg cukor
0.5 csomag sütőpor
A pudingkrémhez
1 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
3.5 dl tej
3 ek cukor
150 g crème fraîche (vagy legalább 20%-os, kemény tejföl)
350 g meggy (friss vagy befőtt)
1.A piskota hozáavalóit összekeverjük, egy kapcsos tortaformat sütőpapírral kibélelünk, és a masszát beletöltjük. Előmelegített sütőben 15 percet elősütjük.
2.3,5 dl tejben a cukorral felfőzzük a vaníliapudingot. A tűzről levéve belekeverjük a creme fraiche-t (vagy tejfölt).
3.Az elkészült pudingkrémet a félkész piskótára öntjük, megszórjuk meggyel.
4.További 25-30 percet sütjük.
5.Jól behűtve szeleteljük!
sütési hőfok: 200°C
tepsi mérete: 24 cm
A túrót, a porcukrot, a vanília kivonatot, a citrom reszelt héját és a tojások sárgáját összekeverjük, majd a mazsolát is hozzáadjuk. A tojások fehérjéből habot verünk és óvatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vanília pudingporokat a cukorral és 1 dl tejjel simára keverjük, majd hozzá adagoljuk a többi tejet és felfőzzük. A tűzről levéve, hozzá keverjük a tejfölt és a citrom reszelt hé...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Közepes1. Schritt Für die Orangen-Safran-Sauce alle Zutaten – ausser die Maisstärke – in einem Topf aufkochen, zur Seite stellen und ziehen lassen. 2. Schritt Den Backofen auf 180 °C...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű