Családireceptkönyv.hu

Vienetta torta, karamellás-csokis


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


tésztához:,9 db tojás,18 dkg. Porcukor,18 dkg. liszt,6 gr sütőpor
A krémhez:2 csg. tejszínízű pudingpor,6 dl tej,15 dkg porcukor
30 dkg vaj,15 dkg étcsokoládé
Karamell:25 dkg kristály cukor,25 dkg kristály cukrot megpirítok /karámélízálok/, mikor szép barnás a színe felöntöm kb 2 dcl vízzel és hagyom lassan forrni, addig kevergetem míg a karamell elolvad. Hagyom elforrni annyira,ha kihűlik nyúlósnak kell lennie.

Elkészítés:


A tojásokat a cukorral habosra keverjük,majd hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet.40× 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral,
-6 tojásból , 12 porcukor, 12 liszt, ½ mk sütőpor,,,elkészítem a piskótalapnak valót és két fele osztom, 2 darab 30x40 sütőlapra osztom ezt a masszát. Amikor megsültek a lapok leszedem a sütőpapírt és mindkét lapot ketté vágom. Így lesz 4 darab lapom.
Még 1 keverés, 3 tojás, 6 dkg porcukor, 6 dkg liszt pici sütőpor,,,ezt már csak 1 nagy tepsin sütöm meg, ha kihűlt ketté vágom.6 darab piskóta lapom lesz.
A krém készítése:A pudingporokat a cukorral,tejjel simára keverjük és sűrűre felfőzzük,majd hagyjuk kihűlni.
A kihabosított vajhoz hozzá adagoljuk a kihűlt pudingot és a karamellt, jó habosra és a piskóta csíkokat egymás után megtöltjük.
Olvasztott csokival minden sort meglocsoljuk.
A torta oldalát és tetejét is lekenjük a krémmel,olvasztott csokival csurgatjuk le,,,díszítjük ízlés szerint.
Ha valakinek macerás a karamell készítése ajánlom csinálja karamellás pudinggal. Több mint 2 kilós torta lett és nagyon fincsi:-

Vienetta torta, karamellás-csokis

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Petra
Hókifli
Hókifli

1. A lisztet elkeverjük a porcukorral, majd átszitáljuk. 2. A diót összevágjuk, mozsárban megtörjük, majd hozzáborítjuk a lisztes keverékhez. (Szerintem jobb így, mint darálni, me...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Galaktobureko – görög tejkrémes rétes
Galaktobureko – görög tejkrémes rétes

Először a krémet készítjük el. A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a tejet és a vaníliás cukrot vagy a rúd kikapart belsejét. Lassú tűzön feltesszük főni és kava...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dani
Diótorta
Diótorta

10 tojássárgáját és 2 egész tojást habosra keverünk 500 g porcukorral. Hozzákeverünk 2 rúd reszelt csokoládét, 125 g darált diót, amelyet előzőleg egy pohárka rummal meglocsoltunk,...

Elkészítési idő: kb. 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Forgácsfánk
Forgácsfánk

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk