menu

Családireceptkönyv.hu

Fehér kovászos kenyér 2017.12.06-07.


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2017.12.06-07.
Fehér kenyér 72 %hidratált
Hozzávalók:
240 g kovász
24 g tejsavópor
16 g bambuszrost
450 g víz
170 g sör
850 g BL 80 Gyermelyi liszt
20 g só
5 fokos hűtőben kelt 10 órát. Lemez kacsasütőben sült.
1654 g lett.
Nagyon finom puha.

Fehér kovászos kenyér 2017.12.06-07.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
Kis kenyerek /bagett/
Kis kenyerek /bagett/

Dagasztani.Keleszteni 1 órát. 10 felé osztani,formázni.keleszteni 30 percig.Bevágni,spriccelni. 200-230 fokon 15-20 perc sütés.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Hagymás kenyér Római tálban
Hagymás kenyér Római tálban

A bögre 2,5 dl-es Beáztatom a római tálat, előkészítem a sütőpapírt. A hagymát szálasra vágom és 1 ek olajon megdinsztelem, hagyom kihűlni. Mialatt hűl, a liszteket beszitálom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Olivás tekert  bagett
Olivás tekert bagett

Az a lényeg, hogy először a szárazakat összekeverem, majd jön a víz. Egy fakannállal vagy egy erősbb villával dolgozok, kb. galuska állagú lesz és kb kétszer akkora kelesztőtálba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anikó
Kenyér/1
Kenyér/1

Cukor,víz bele az élesztő.10 perc pihen.Liszt,só hozzá a megkelt élesztő,összedolgozni.Kb.1-1,5 óra kelni.Sütőt bekapcsolni.Kisebb jénai kivajazni,bele a tészta.Tetejét megszurkál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk