150 g fehér rozslisztből készült kovász
450 g víz
600 g Lidl BL 55 finomliszt
150 g fehér rozsliszt
20 g tápióka liszt
20 g burgonyapehely
16 g só
Előtészta:
150 g fehér rozskovászt , 450 g vizet és 400 g Lidl lisztet a dagasztógép táljába összekevertem. 4 órát kelesztettem.
Tettem hozzá 200 g Lidl lisztet, 150 g fehér rozslisztet, 20 g tápióka lisztet, 20 g burgonyapelyhet. Dagasztottam 8 percig, majd rászórtam a 16 g sót, amivel még 3 percig dagasztottam a tésztát.
Olajos kelesztőtálba raktam át, és 8 órát kelesztettem hűtőben.
Reggel kivettem, 15 perc után meghajtottam, majd 50 perc után ismét hajtottam rajta. Hajtogatás után 55 perccel formáztam, amit 15 perc után megismételtem. Szakajtóba kelesztettem 4 óra 30 percet a hűtőben.
Ezt követően a konyhapulton melegedett 1 óra 15 percet.
Sütőkövön sütöttem 250 fokon alsó + felső lángon gőzzel 15 percet, 200 fokon alsó lángon 15 percet, alsó felső lángon 20 percet
1286 g lett
Az élesztőt 2 dl tejben felfuttatjuk egy pici cukorral, 4 dl tejet összekeverjük a tojások sárgájával, a lisztbe öntünk minden hozzávalót és jól kidagasztjuk. Ezalatt felverjük ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból lágy tésztát gyúrunk. Elegyengetjük egy magas falú tepsiben. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb 40 percig sütjük. Világosnak kell maradnia. Még langyosan...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA langyos tejet összekeverjük a cukorral és az elmorzsolt élesztővel. A lisztet dagasztótálba szitáljuk, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és a tejet, majd megdagasztjuk. Letak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A túrót, zabpehelylisztet, sztíviát, kókuszzsírt és a sütőport összekeverjük egy tálban. 2. Az útifűmaghéjat hozzáadjuk a vízhez és 1 percig folyamatosan keverjük, amíg meg nem...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű