Hozzávalók (kb. 15 darabhoz):
2,5 dl áfonyalé (vagy más gyümölcslé)
7 lap zselatin lap (ha esetleg narancs, mangó vagy ananászlével dolgozunk ez a mennyiség inkább csak 6)
2 ek. cukor
200 g 70%-os csokoládé
A zselatin lapokat hideg vízbe beáztatjuk, a gyümölcslét pedig felforrósítjuk. Ha a zselatinlapok megpuhultak, akkor kinyomkodjuk a vizet belőle, és a cukorral együtt elkeverjük a forró gyümölcslében. Kiöntjük szilikon jégkockatartóba vagy egy nagy négyzetes szilikon formába és legalább 3 órát (de akár egy estét) hűtőben állni hagyjuk. A csoki ¾-ét vízgőz felett felolvasztjuk, úgy hogy a víz épp, hogy csak gyöngyözzön és a keverőtál alja ne érjen bele a vízbe. Ha felolvadt a csoki, levesszük a tálat és belekeverjük a maradék csokit, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre, langyosra hűlni. A zselatinkockákat kiszedjük a tartóból, ha egy naggyal dolgoztunk, akkor felvágjuk egyenlő nagyságú téglalapokra és, még amíg hűtő hideg, addig megmártjuk a szobahőmérsékletű, folyékony csokiban. Végül egy sütőpapíron landol, ahol megvárjuk, hogy megszilárduljon, és már jön is a csomagolás, ehhez kb. 11*16 cm-es papírra van szükségetek.
A vizet, tejet, cukrokat összekeverjük, és a megmosott rizst megfőzzük benne. Amikor majdnem kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat, a puha vajat/margarint, a reszelt citromhéjat é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 egész tojást kikeverek 25 dkg cukorral. Hozzá öntök 25 dkg lisztet és összekeverem. Robottal szoktam, akkor nem lesz csomós. Ez az alaprecept. Hozzá adható minden féle finomsá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA túrót összetöröd, hozzáadod a joghurtot, a citromhéjat és az édesítőt. A habtejszínt felvered. Zselatint feloldod egy kevés vízben, felmelegíted. Utána picit hagyod hűlni, és hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 2 egész tojás+ 2 sárgáját habosra kavarni a cukor 2/3-ával,beletenni a sütőporos lisztet.Hozzáadni a diót és mazsolát.A 2 tojás fehérjét a maradék cukorral és pici sóva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű