Hozzávalók (kb. 15 darabhoz):
2,5 dl áfonyalé (vagy más gyümölcslé)
7 lap zselatin lap (ha esetleg narancs, mangó vagy ananászlével dolgozunk ez a mennyiség inkább csak 6)
2 ek. cukor
200 g 70%-os csokoládé
A zselatin lapokat hideg vízbe beáztatjuk, a gyümölcslét pedig felforrósítjuk. Ha a zselatinlapok megpuhultak, akkor kinyomkodjuk a vizet belőle, és a cukorral együtt elkeverjük a forró gyümölcslében. Kiöntjük szilikon jégkockatartóba vagy egy nagy négyzetes szilikon formába és legalább 3 órát (de akár egy estét) hűtőben állni hagyjuk. A csoki ¾-ét vízgőz felett felolvasztjuk, úgy hogy a víz épp, hogy csak gyöngyözzön és a keverőtál alja ne érjen bele a vízbe. Ha felolvadt a csoki, levesszük a tálat és belekeverjük a maradék csokit, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre, langyosra hűlni. A zselatinkockákat kiszedjük a tartóból, ha egy naggyal dolgoztunk, akkor felvágjuk egyenlő nagyságú téglalapokra és, még amíg hűtő hideg, addig megmártjuk a szobahőmérsékletű, folyékony csokiban. Végül egy sütőpapíron landol, ahol megvárjuk, hogy megszilárduljon, és már jön is a csomagolás, ehhez kb. 11*16 cm-es papírra van szükségetek.
Elkészítés: 4 tojássárgáját 28 dkg porcukorral, 15 dkg margarinnal és 3 evőkanál kakaóval habosra keverünk. Utána 2 dl tejet, 1 dkg sütőport és 20 dkg lisztet teszünk hozzá, simára...
Elkészítési idő: 1-ÓRA Nehézség: Könnyű20 perc 180 fokon, közben sütés próba
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforraljuk, a tojássárgáját annyi kanál cukorral keverjük össze, amennyi a tojás volt, és egy evőkanál liszttel. Vanílíás cukorral még gazdagítjuk. A forrásban levő tejb...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Elsőként a krémet célszerű elkészíteni, hogy kihűljön, amíg a tészta elkészül. Ehhez a tojássárgáját, a pudingport és a lisztet egy kevés tejjel – a fél literből – csomómentesre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű